Anmeldelse:

Cheer-Accident – Here Comes the Sunset

««Denne veien til Frihetshallen, folkens,» roper han på sin tilgjorte Texas-aksent.» Dette skrev William Burroughs i boken sin Naken Lunsj. Det er omtrent essensen av dette albumet.

Publisert Sist oppdatert

LE Progrock er ikke progressivt lenger? Der tar du feil din forblåste sikade. Som alle dyr og musikksjangre utvikler de seg til noe bedre hver bidige gang. Med Cheer Accident får amerikansk progrock støtte fra alle mulige lugubre, utyske og fordervede råtne egg av lyd som støy, til tross for Here comes the sunset stråler opp mørket.

«Star vehicle (4 Flats)» er det første sporet på plata. Rocken har en slags motorolje-estetikk der den knirker og hyler under panseret til en rusten kjerre. Synther spiller i mekanisk slagkraft, trommerytmen minner om AC/DC, gitar kjennes som kaffegruten på bunnen av koppen og vokalisten har alle typiske prog-vokalister sin skrikende skingring. Her lukter det brent gummi og karamell-saksofon i eksperimentell-rock. Herlig!

LES OGSÅ: We used to cut the grass - We used to cut the grass 1#

«Maison de Velours Écureuil» hadde passet perfekt som musikk på et spa. Derfor anbefales denne musikken som består av dampende synth, rolig agurk-under-øyet-trommer og ansiktsmaskefele som skingrer i vakre dufter som blir låter som auditiv damp-nytelse. Om ikke bare spørre ditt lokale gjørmebad om de spinne noen fete spor, eksempelvis dette.

«Les vandales de Paris» gir assosiasjoner til vandalene som løper rundt og ramponerer Paris, sannsynligvis? Bassen er gatelampene som lyser opp gatene med en drivende during og cymbalene skaper tyngden av sporene som presses ned i snøen. I denne låta er gatekattene fri og trompeten synger i melankolske toner utover snødekte Paris.

LES OGSÅ: Lester Bangs - hjertesmerte og musikkjournalistikkens far

Amerikansk prog med franske titler og støyelementer gjør alle med reseptorer like fornøyde som om de hadde fått et stort lårben å gnage på. Variasjon er nøkkelordet og døra er åpen for alle slags eksentriske uttrykk. Albumet inneholder alt fra Avant-garde progressiv musikk, glamrock fra 80-tallet eller lettfattelig spa-musikk. Her på Here comes the sunset viser Cheer Accident, samt plateselskapet Skin Graft, hva alternativ musikk virkelig er.

Powered by Labrador CMS