KOLLABORATIVT PROSJEKT: MC Magnus, Køber, og Mikke på albumcoveret.
KOLLABORATIVT PROSJEKT: MC Magnus, Køber, og Mikke på albumcoveret.

Anmeldelse

Køber, MC Magnus, Mikke – KØBER & Tjommi

Gruppen leverer et greit prosjekt med mye lekenhet og kule låter.

Publisert

Køber & Tjommi er et halvtimes langt album med rapperne Køber og MC Magnus, produsert av Mikke. Dette er Købers andre album, mens MC Magnus allerede har fire album i beltet fra før. Albumet er produsert med mange elegante og kule beats, og det er lite å si på produksjonen fra Mikke. Albumet byr på mange lekne vers, feature fra Unge Obi, og til og med en interlude.

Både Køber og MC Magnus leverer stort sett solid på albumet. Tidvis kan Købers rapping bli litt i overkant enkel, med enkle enderim og en lite innovativ flow. Det virker som om Køber ikke klarer å gli like godt over beaten som sin motpart Magnus gjør, og tidvis virker det som rappingen til Køber hadde fungert bedre a capella. Utover albumet begir Køber seg ut på litt mer variasjon som for eksempel på låten «urtegata studio», som er en av de sterkere sporene på albumet.

LES OGSÅ: Noname – Sundial

Stort sett gjennom hele albumet leverer MC Magnus lættis vers, og one-liners som flyter godt over beatsene til Mikke. Dette er en veldig god greie når partneren hans ikke alltid leverer like sterkt. One-linerene er ikke alltid noe å skrive hjem om, men holder et greit nivå og er som regel underholdende å høre på.

Låten «Vinner» med Unge Obi er et definitivt høydepunkt. En kortere låt over en eventyraktig (askeladden type beat) instrumental, der de tre rapperne får skinne for sine vers og flows. Og her griper alle muligheten. På denne låten kommer nok også albumets beste vers, som ikke overraskende kommer fra Unge Obi. Unge Obi kommer med mange morsomme replikker og referanser som når han blant annet sier «…kommer sterkere tilbake enn Lebron James sitt hårfeste…», og leverer et utrolig sterkt vers. Det eneste som er synd er at Unge Obi ikke er å høre mer på albumet.

Albumet leverer mange bra beats og morsom rapping, men albumet mangler det siste lille som får deg til å komme tilbake til det. Det er verken beats eller vers for historiebøkene, men det er fortsatt et album som er verdt å høre på. Så om du ønsker å utforske interessante skikkelser innen norsk rap, er dette relativt korte albumet noe du bør sjekke ut.

LES OGSÅ: Squid – O Monolith

Powered by Labrador CMS