Anmeldelse:

Sufjan Stevens & Angelo de Augustine - A Beginner’s Mind

A Beginner’s Mind er albumet mange Sufjan Stevens-fans har ønsket seg.

Publisert Sist oppdatert

Konseptalbumet A Beginner’s Mind er et samarbeidsprosjekt mellom låtskriverne og multiinstrumentalistene Sufjan Stevens og Angelo de Augustine, og er Stevens femte utgivelse på tre år.

Musikalsk beveger albumet seg tilbake mot lo-fi indiefolk, noe vi nesten ikke har hørt fra Stevens siden hans 2015-utgivelse Carrie & Lowell, og som er noe mange fans har savnet. A Beginner’s Mind kunne fort ha blitt et steg bakover i Stevens musikalske utvikling, men blir heldigvis et naturlig steg framover. Her møter upolert skjørhet i akustisk instrumentering rike og teksturerte synth-landskaper – og det på en måte der de elektroniske elementene gir musikken et løft framfor å virke distraherende.

LES OGSÅ: Low - HEY WHAT

Angelo de Augustine sin minimalistiske stil blir den perfekte motvekten til Stevens tendenser mot maksimalistisk kaos. Augustine hjelper Stevens med å begrense seg, samtidig som Stevens gir Augustine det kreative løftet musikken hans trengte for å bli interessant å høre på.

Første halvdel av albumet er overraskende livlig, med energiske og fengende låter som «Back to Oz» og «Reach Out». På andre halvdel tas tempoet ned en god del, og gir rom til mer rolige og nedstrippede låter som «Olympus». «Murder and Crime» er en av de vakreste og skjøreste låtene på albumet, og minner om noe man kunne funnet i Elliott Smith sin katalog.

LES OGSÅ: Hudkreft - Nevemagnet

Til tross for at andre halvdel er veldig vakker, føles det allikevel ut som om albumet taper seg litt i denne enden. Også første halvdel av albumet har nemlig en del rolige låter, som «The Pillar of Souls» og tittelsporet «Beginner’s Mind», men disse er musikalsk mye mer spennende enn det meste av det du finner på andre halvdel.

A Beginner’s Mind er lettere å ta innover seg og fordøye enn mange andre Sufjan-prosjekter, men albumet fortjener allikevel flere gjennomlyttinger. Selv de mest nedstrippede låtene på utgivelsen inneholder teksturer og produksjonsdetaljer som er verdt å få med seg, og jeg tror alle Sufjan-fans vil finne noe å like ved dette albumet.