Anmeldelse:

The Weeknd - Dawn FM

The Weeknd takker seg selv for å være en av sin generasjons største popartister med et nytt gullkorn i rekka.

Publisert Sist oppdatert

Kanadiske Abel Makkonen Tesfaye har gjort en karriere av å bringe 80-tallet inn i det 21. århundre. Siden han for seks år siden slo gjennom med Starboy etter allerede god tid i bransjen, har veteranen belyst dansegulvet med sin R&B-tilførte elektropop og holdt seg langt oppe på de fleste topplister.

Og det er vel fortjent. Med Dawn FM serverer The Weeknd igjen toppklasse, noe man kunne lukte lang vei med utgivelsen av «Take My Breath» i forkant av albumet. Med 31-åringens forrige albumutgivelse, After Hours, ferskt i minne er det likevel store sko å fylle. Disse fyller han dog lett. At The Weeknd igjen klarer å legge inn et gullkorn i rekka, er enda et bevis på hvorfor han er en av denne generasjonens største popartister.

LES OGSÅ: Trilobitt - Superb Suprise

Det vet han også selv, og på Dawn FM tillater han seg opp til flere øyeblikk til å feire sin egen suksess. Et eksempel på dette er låta «Here We Go... Again», som han får selskap av Tyler, The Creator på, hvor The Weeknd blant annet spytter ut «Catalogue looking legendary... now we cruising on a yacht, we clear». Dette kan blant annet hinte til at «Blinding Lights» i fjor ble låta som har ligget lengst på førsteplass på Billboard topp 100 gjennom tidene. Dawn FM er rett og slett fryktløs på en måte hvor The Weeknd serverer oss musikk han allerede vet er toppklasse og som vi biter på med glede.

Selv om dette kan høres pretensiøst ut, snakker musikken såpass for seg selv at det ikke egentlig er en irriterende og hard pille å svelge. Når en har truffet blink og alle vet det, må det da være greit å ta et øyeblikk til anerkjennelse og feiring av seg selv.

En kan prøve å plukke ut kremen av albumet, men Dawn FM er på mange måter et konseptalbum som fortjener å høres fra start til slutt. Med Jim Carrey til å holde deg i hånda tar The Weeknd og radiostasjonen Dawn FM oss med på en intergalaktisk reise ut av koronadepresjon og vintermørket, og opp til lyset og det etterlengtede dansegulvet. Og det er en reise jeg med glede tar del i, igjen og igjen. Så fest setebeltet, len deg tilbake og nyt.

LES OGSÅ: brenn. - Vandrer på solskinn

Powered by Labrador CMS