Anmeldelse

Windows 96, Gavriel - Empty hiding world

Vaporwave i ny årgang. Albumet lever opp til nostalgistempelet. Kvaliteten holder seg strålende.

Publisert Sist oppdatert

Brasiliansk musikk er kjent for den rytmiske dansemusikken samba. Artisten Windows 96, som du finner blant Brasils nedkjørte hus med ståltak og rønnevegger, minner derimot om flere titall tidsbobler omgjort til musikalsk form. Sjangeren er vaporwave. Kort fortalt er vaporwave nostalgi-musikk basert på 80-tallets popmusikk. Det nyeste albumet Empty hiding world er et behagelig rolig fotoalbum som er preget av tidskoloritt.

«Edenic Green plus» er den innledende sporet og minner om en sommernatten ved det varme vannet langs middelhavskysten, der du hører lyden av gresshopper og lukter søtlig vin. Trommene er rolige og akkordene driver i roens underbevissthet. Det kommer også skummete synther som slår inn som rosete bølger. Neste låt er også fargelagt med «Extreme violet».

LES OGSÅ: Fra aktiv lytter til passiv forbuker: Musikk i den digitale æraen

«Many years» inneholder strålende synther i et øyeblikk og deretter rolig dansemusikk med AI-barnesjarm. Her er det rolig driv og nikkedukke-stemning. «Fase» begynner rolig, for så å gå over til skytende, dirrende synthsager. Det inneholder brumlende basstrommer og myktrommer som drives av smilebåndets krefter og senere stopper, slik at du føler regnet. Senere glir det over til shuffle og stjerneskudd over i neste låt.

«Continuing» er en AI-stemme i lett rytmeboksmønster som lyder av barneaktig sukkerfri Coca cola-synther. De leder i en fjærlett overgang til den mer slappe funken der mjauingen fortsetter og synthene gløder. Sporet heter «Crystalline». Til slutt kommer «The fool»: en bossa-nova aktig eventyrlig fløyte drøm som går gjennom hudskorpa. Spesielt når trommene gjør sin entré.

LES OGSÅ: Kunsten å vokalsample

Dette er et album som passer perfekt å høre på når man reiser og har koselige små sammenkomster med dine nærmeste. Se ut av vinduet på toget eller danse barbeint på stranda med noen som er lyserøde i kinnene og føl glimtene av dårskap idet du smiler med hele perleraden. Lydene fra Empty hiding world er ikke bortgjemt. Albumet tar fra a fortidens depositum for å betale for gledens drikkebeger. Du mimrer til gummi-synther og papp-trommemaskiner, som til tross for repetisjonen er nusselig kosemusikk.

Powered by Labrador CMS