Konsertanmeldelse:

Ikke en live-konsert, men noe helt unikt

Da ISFiT ble en full-digital festival valgte noen artister å gå for en innspilling av en live-konsert. Shikoswe gjorde noe helt annerledes og nytt.

Publisert Sist oppdatert

Det blir feil å kalle det en live-konsert når det ikke er live i det hele tatt. I Shikoswes opptreden følger vi henne, en ung dame, godt innpakket i lue, votter og jakke gå gjennom Bergens gater en ettermiddag. Mens hun går gjennom gatene, forbi andre vanlige mennesker som også er på tur, synger hun noen låter inn i en lydopptaker hun har med.

Det er ikke en live-opptreden i den tradisjonelle forstand, men det føles som om det er noe spesielt og eget ved konserten. Den er laget for oss her og nå, og gjenspeiler livet til mange av oss i de siste vintermånedene. Kalde dager med få timers dagslys og turer rundt i byen, for hva annet er det å finne på?

LES OGSÅ: Lüt - Mersmak

Noe med kombinasjonen av det fine vinterlyset og Shikoswes rolige indie-pop passer så godt sammen. Spesielt de lengre musikalske pausene i sangene gir mulighet til å nyte den vakre scenografien. Fra en lang steintrapp som får Shikoswe til å se ut som en liten dukke, til en nediset tunnel er det alltid noe å hvile øynene på mens musikken spiller bak.

Etter noen låter fra Shikoswes 2019 album Back In The Tall Grass, følger vi henne til et lite og intimt studio der hun drar fram kassegitaren og spiller en ny låt fra hennes kommende album. Vi avslutter reisen med vakre dronebilder av Bergen i mørket mens Shikoswe fortsetter å spille i det fjerne. En flott avslutning på en vakker konsert som viser at selv om Isfit ble digitalt i år, setter ikke det en stopper for de kulturelle opplevelsene.

LES OGSÅ: Death By Unga Bunga - Heavy Male Insecurity

Powered by Labrador CMS