Girl in red - If i could make it go quiet

Raffinert soundtrack for generasjon Z.

Publisert

Du trodde kanskje Girl in red allerede hadde albumdebutert for lengst? Neida, 22-åringen fra Horten har latt vente på seg siden hun slo gjennom i 2018 med «I wanna be your girlfriend». Nå er hun derimot klar med sin første fullengder If i could make it go quiet.

Etter en lang ventetid har Marie Ulven Ringheim, kjent som Girl in red, hatt god tid til å perfeksjonere albumet, og det har hun fått til. If i could make it go quiet føles komplett, både med tanke på komposisjonen av albumet og musikaliteten. I tillegg føles det veldig henne, og kanskje fungerte det godt at hun før debutalbumet har klart å finne sin egen signatur sound.

Hun sparker i gang det hele med låta «Serotonin», som hun slapp tidligere i år. Låta er produsert sammen med Finneas O`Connell, bedre kjent som broren til Billie Eilish. «Serotonin» er en god intro til resten av albumet med en leken og energisk pop-rocka stemning. Det er en perfekt skildring av det kaotiske sinnet til en tenåring, hvor den kjemiske ubalansen bunner ut i følelser man ikke helt kan kontrollere eller forstå.

LES OGSÅ: Xalomon – SLIMO

Albumet føles på mange måter som en terapitime, hvor Ringheim gir oss et dypt og nakent innblikk i eget sinn, og tar oss med på hennes oppturer og nedturer. Disse kontrastene gjenspeiles også i komposisjonen av albumet. Fra energibomber som «Did you come» og «You stupid bitch», til nakne og forsiktige «.» og «it would feel like this».

Det er også forfriskende å få skildret kjærlighet mellom to kvinner uten noe form for glorifisering. Det er rått, problematisk, vakkert og kaotisk, noe Girl in red viser gjennom blant annet «hornylovesickmess» og «midnight love».

Det er umulig å plukke ut en favoritter fra If i could make it go quiet, fordi det rett og slett er for mange å velge mellom, i tillegg burde albumet høres i sin helhet. Girl in red viser at hun er her for å bli, og at hun med sin rocka soveromspop, er stemmen av sin generasjon. Om ikke låter fra If i could make it go quiet dukker opp på utallige soundtrack for ungdomsserier som Euphoria og 13 reasons why blir jeg overrasket.

LES OGSÅ: The Armed – ULTRAPOP