Dette ser kulturredaksjonen fram til denne våren

Året har ikke startet som vi håpet. Her er lysglimtene kulturredaksjonen ser fram til våren 2021.

Publisert Sist oppdatert

Jeg gleder meg spesielt til ny sesong av The YIKES Podcast som fort ble en favoritt i fjor og gjorde at jeg til slutt ble med på podcast-hypen. I tilegg gleder jeg meg til utgivelsen av The Ones We’re Meant to Find av Joan He, som kanskje er den peneste boka som kommer ut i 2021 når det kommer til omslag.

— Emilie Portås Anderssen

Eg ser fram til Wes Anderson sin nye film, The French Dispatch, som forhåpentlegvis kjem på kino denne våren. I tillegg gler eg meg til å gjere alt eg ikkje fekk gjort i haustsemesteret, blant anna sjekke ut tilbodet på Lager11, utforske ein av dei mange skøytebanane i Trondheim, og sjå siste episode av Parks and Recreation med roomie, samstundes som me konsumerar calzone etter Ben Wyatt si oppskrift.

— Guro Underdal Hermansen

Jeg håper vi snart kan dra ut på byen og danse igjen. Av andre ting kan jeg nevne at nå i vår skal Museene i Sør-Trøndelag kjøpe kunst for to millioner, for å stimulere en bransje som sliter. Det blir spennende å se hva de kjøper. Jeg håper også de annonserer noen flere utstillinger snart, for i skrivende stund ser kunstvåren litt tynn ut. I løpet av våren håper jeg musikere kan spille for større publikum igjen, så de kanskje får en inntekt det går an å leve av. Aller mest gleder jeg meg til sol, varme og park.

— Geir Bergersen Huse

<strong>KONSERT?</strong> Våre kulturjournalister gleder seg til det blir mulig å benytte seg av kulturtilbud igjen.
KONSERT? Våre kulturjournalister gleder seg til det blir mulig å benytte seg av kulturtilbud igjen.

LES OGSÅ: Samfundet åpner (gradvis) opp igjen

Etter en begredelig filmhøst, der pengehungrige filmstudioer regelrett utsatte alt som var av filmlanseringer, gleder jeg meg til å igjen kunne tre inn i kinomørket der noe annet enn Tenet venter. Særlig den nye James Bond-filmen No Time to Die blir gøy. Og Nomadland, selvfølgelig. I tillegg gleder jeg meg til Sound of Metal og Minari – og Blonde. Og i det hele tatt bare det å se en masse god, ny film.

— Helge Tollan Isdal

Trondheim er et kjedelig sted for tiden, men nå skal Rema Reitan jazze opp det gamle hovedpostkontoret med kunstmuseum og teater, under navnet Posten Kunstmuseum og Nye Hjorten Teater. Her blir Mads Bones teatersjef, noe som kan bety overdådige trønder-musikaler. Hva med en Åge- eller Nils Arne Eggen-musikal? Det blir spennende å følge planleggingen gjennom våren.

— Stefan Kanon Kaliski

I oktober 2021 kommer Dune-filmen ut med Timothée Chalamet og Zendaya i hovedrollene. De har krydd i filmer de siste årene, og inntrykket mitt er at de er veldig pene. Innen oktober håper jeg på stappfulle kinosaler. Da gleder jeg meg til å ikke så diskret sammenligne filmen med boka slik at andre kan overhøre at jeg har lest boka. Hvis ikke må jeg vel skrive det her: Jeg leste ferdig Dune.

— Anna Kuljic

«Våren den er en klisjé, den er en klisjé, men hva gjør vel det? Vår, tra la la, vår, tra la la, vår, tra la la, vår, tra la la vår. I år. Og halvliteren er veldig dyr, men på utecafé er det nok folk som kryr. Og gamle er gamle og unge er unge, og jeg er en hyggelig fyr. Vår, tra la la, vår, tra la la, vår, tra la la, vår. Tra la la, vår. I år.» (DeLillos)

— Syver Røinaas

Jeg ser først og fremst fram til vaksineringen. Jeg trenger sårt et svett dansegulv og fysisk kontakt så fort det lar seg gjøre! Jeg er ellers veldig spent på Trøndelag Teaters oppsetning av Romeo og Juliet (på trøndersk!), med Carl Martin Eggesbø som Romeo. Og så gleder jeg meg innmari mye til Samfundet åpner igjen.

— Tomine Barstad Solvang

Jeg savner mer frihet til spontanitet. Det er jo det beste med studietiden. Jeg gleder meg til å presse meg gjennom et fullstappet rom av mennesker som kjøper seg øl og venter på å høre live musikk. Dette er nok en fjern drøm for vårsemesteret. Dermed gleder jeg meg til gode leseopplevelser, nye utstillinger og å få skrevet en jævlig bra bacheloroppgave.

— Hedda Krogseth Vikene