Anbefaler mer fysisk undervisning, men neste uke blir digital

På pressekonferansen torsdag kveld åpnet regjeringen for begrenset skjenking, gruppetrening og fysisk undervisning igjen.

Publisert Sist oppdatert

Universiteter og høyskoler anbefales nå å legge til rette for mer fysisk undervisning, men fortsatt med en meters avstand mellom hver student. I tillegg kommer ulike anbefalinger for undervisning i auditorier og klasserom.

Antallsbegrensninger i forelesning

Regjeringen anbefaler at maksimalt 30 personer kan delta på undervisning i vanlige klasserom. For undervisning i større auditorier, gjelder begrensningen på 200 personer med faste, tilviste plasser. Da enmetersregelen fortsatt gjelder kan ikke alle plassene brukes, noe som antagelig vil legge begrensninger på fysisk undervisning i større emner. Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe understreker at disse tiltakene ikke er permanente:

– Mange av dagens studenter har ikke hatt ett semester uten strenge smitteverntiltak, og med mye digital undervisning hjemme på hybelen. Derfor er det viktig at vi ikke har strenge tiltak lenger enn nødvendig.

LES OGSÅ: Nå er det dyrere å reise kollektivt

Digital undervisning inntil videre

Til og med 23. januar blir det fortsatt nesten bare digital undervisning, slik NTNU kunngjorde før jul. På Innsida skrives det at det kommer nye regler og råd i løpet av helgen, så fort formannskapet i Trondheim og NTNU-ledelsen har konferert. Kunnskapsministeren skal etter planen innkalle alle landets universitetsrektorer til møte fredag ettermiddag.

Hurtigtesting og vaksinering

I en pressemelding skriver Ola Borten Moe at regjeringen vil prioritere å gi studenter tilgang til hurtigtester i tiden fremover. På Innsida ble det før jul informert om at slike tester for øyeblikket er tilgjengelig på Kalvskinnet i Akrinn, etter avtale med vaktmester på telefon. Det er ennå ikke klart hvordan distribusjonen av hurtigtester blir fremover. Sammen med tredjedose-vaksinering av studenter, skal hurtigtesting kunne åpne for mer fysisk undervisning i vinter.

LES OGSÅ: Nå kan studenter bestille tredje dose

Skjenking og gruppetimer åpner igjen

Fra lørdag av er det igjen tillatt å bestille alkohol på utesteder, frem til kl 23. Dette er med forbehold om at bestillingen skjer ved bordet, og med generelle smittevernregler. Klokken 23:30 må man ha senest slutte å drikke alkohol på utestedet. På Trondheim kommunes nettsider står det at det igjen er tillatt med organisert idrett i grupper på opptil 20 personer. Sit trening har ennå ikke kommet med noen offisiell kunngjøring, men allerede i morgen lørdag er det mulig å melde seg på gruppetrening i regi av Sit.

Powered by Labrador CMS