VAKSINESENTER: NTNU har leid ut sine eksamenslokaler på Sluppen til Trondheim kommune.
VAKSINESENTER: NTNU har leid ut sine eksamenslokaler på Sluppen til Trondheim kommune.

Nå kan studenter bestille tredje dose

Uavhengig om du har blitt vaksinert i Trondheim før, kan alle studenter gå inn og bestille time til tredje vaksinedose i Trondheim.

Publisert
<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">BOOSTERDOSE</span>: Seniorrådgiver Jan Erik Kaarø i kommunikasjonsavdelingen opplyser om at alle studenter kan ta tredje vaksinedose i studiebyen.
BOOSTERDOSE: Seniorrådgiver Jan Erik Kaarø i kommunikasjonsavdelingen opplyser om at alle studenter kan ta tredje vaksinedose i studiebyen.

I en melding på Innsida opplyser seniorrådgiver Jan Erik Kaarø i kommunikasjonsavdelingen ved NTNU at studenter snart vil få muligheten til å vaksinere seg. Samtidig må det ha gått minst 20 uker mellom andre og tredje dose før man kan få tilbud om ny dose.

Enkelt å bestille

Mange studenter er gjerne usikre på om de må bestille selv eller bli kontaktet, og vaksinekoordinater Kari Kirkvoll i Trondheim kommune forklarer at alle kan selv kan gå inn på Trondheim kommune sine nettsider og bestille time.

– Det legges kontinuerlig ut timer framover, så det vil gå ann å booke fram i tid, forklarer Kirkvoll videre.

Selv med mulighet for å bestille langt fram i tid, anbefaler Kirkvoll at man legger det nært 20-ukers intervallet som mulig.

LES OGSÅ: Nå er det dyrere å reise kollektivt

NTNU-studenter inne i vaksinesystemet

På tross av om du fått tidligere doser i andre byer enn Trondheim, sier Kirkvoll at alle studenter som var registrert hos NTNU på høsten er inne i vaksinesystemet.

– Vi samarbeider med NTNU og fikk meldt inn alle utenbysstudenter i høst. I praksis kan altså alle studenter gå inn på nettet og bestille time.

Samtidig understreker hun om studenter ikke får bestilt, kan dette skyldes menneskelig feil. Havner du i den situasjonen kan man ringe koronatelefonen på 90 50 90 52.

Drop-in for internasjonale og de uten dose to

Norske studenter som har fått to doser må altså bestille time på kommunens hjemmeside. Internasjonale studenter kan møte opp ved vaksinesenteret og få en drop-in vaksine. Kirkvoll forklarer at det for internasjonale studenter gjelder for samtlige doser - også dose tre.

– De som kommer utenlands fra har ikke norsk personnummer og er dermed ikke inne i vaksinesystemer, utdyper hun.

Muligheten for drop-in gjelder også for alle med norsk personnummer over 18 som enten ikke har noen doser eller bare én. Kirkvoll understreker at de som tar dose to fortsatt må vente i 20 uker før de kan ta dose tre. mm

– Vi oppfordrer alle som ønsker, å ta vaksinen, avslutter Kirkvoll.

LES OGSÅ: RLE med stor K

Powered by Labrador CMS