ÅSTEDET: Her ble mikrobølgeovnen sist observert før forsvinningen.
ÅSTEDET: Her ble mikrobølgeovnen sist observert før forsvinningen.

Mysteriet om den forsvunnede mikrobølgeovn

Fortvil ei studenter, nå kan maten deres varmes opp igjen. Dette er historien bak Dragvolls største mysterium.

Publisert Sist oppdatert

Mikrobølgeovnen som tidligere stod utenfor kantina på Dragvoll, har den siste tiden vært borte. Nå forteller kantineleder Sara Osuma ved Dragvoll at mikrobølgeovnen endelig er kommet opp igjen – på Fagland.

ENDESTASJONEN: Her har mikrobølgeovnen endt sin forsvinningsakt.
ENDESTASJONEN: Her har mikrobølgeovnen endt sin forsvinningsakt.

Osuma beklager at det har tatt tid å få opp mikrobølgeovnen, og forteller at årsaken til at den er flyttet fra kantinen, er at studentene også skal få benytte seg av mikrobølgeovnen etter kantinens åpningstider.

– Nå er de iallefall på plass, og alle som ønsker å varme opp maten sin kan bare ta turen til Fagland, sier Osuma.

LES OGSÅ: NTNU vil bedre studentenes avslappingstilbud på Dragvoll

Mikroen var tapt etter sommerferien

Psykologistudent Ingrid Sofie Lindberg på Dragvoll merket først at mikrobølgeovnen var borte da hun returnerte til campus etter sommerferien. Da hun gikk til de ansatte i kantinen for å høre hvor mikroen var blitt av, sa de bare at den var fjernet.

– Jeg antok det var på grunn av korona, sier Lindberg i en kommentar til Under Dusken.

UNDRER: Lindberg har etterspurt mikrobølgeovnen flere ganger.
UNDRER: Lindberg har etterspurt mikrobølgeovnen flere ganger.

Da mikrobølgeovnen fremdeles ikke dukket opp, og med noe diskurs om hvor den var blitt av blant medstudenter, gikk Lindberg tilbake til kantinen. Da fikk hun beskjed om at mikrobølgeovnen ikke lenger var på bygget.

Mikrobølgeovnen som forsvant

Internt ansvarlig fakultetstillitsvalgt Morten Eidsvaag Althe ved Humanistisk Fakultet (HF) fortalte at dette var en pågående sak og at de lenge har forsøkt å få oversikt over situasjonen. Han kunne bekrefte at mikrobølgeovnen enda fantes, men at den var fjernet fra kantinen.

PÅ SAK: Althe fortalte at de lenge har forsøkt å få oversikt over situasjonen.
PÅ SAK: Althe fortalte at de lenge har forsøkt å få oversikt over situasjonen.

Håkon Gravem Isaksen, fakultetstillitsvalgt ved HF, beskrev situasjonen som tilsynelatende enkel, men hvor det ikke nødvendigvis var en så klar og tydelig tjenestevei for å få saken løst.

– Det har vært noen runder for å finne de rette folkene og klargjøre ansvarsområdene, sier han.

LES OGSÅ: Folkeskikk var pandemiens uventede offer

Går ut over studentene

Isaksen forteller at de ikke bare kan sette mikrobølgeovnen ut en annen plass på campus. Dette på grunn av byggtekniske retningslinjer og renholdsansvar som må avklares.

– Det største problemet er at det ikke oppfattes som så vanskelig problemstilling, men som til syvende og sist går utover studentene.

KRONGLETE TJENESTEVEI: Isaksen forteller at det er et enkelt problem med en utydelig fremgangsmåte.
KRONGLETE TJENESTEVEI: Isaksen forteller at det er et enkelt problem med en utydelig fremgangsmåte.

Isaksen og Althe opplever at saken har fått stor støtte fra Sit, men fortalte at det fortsatt var ting som må avklares. Det viktigste i prosessen var å avklare et areal hvor mikrobølgeovnen kan stå. Isaksen bekrefter at Eiendomsavdelingen ved NTNU har vært på befaring på campus for å finne et passende areal.

– Jeg innehar ikke informasjon om hvordan prosessen går videre hos Eiendomsavdelingen, men de er kjent med saken og har fått et tydelig signal om at dette må ordnes.

Må tenke på sikkerheten

Eiendomsavdelingen ved NTNU har ansvar for operativ eiendomsforvaltning, som utførelse av drift og vedlikehold, forsyning, renhold, parkering og andre serviceoppgaver.

Vaktmester Vibeke Hågensen ved Dragvoll tør ikke å si for sikkert hva som var årsaken til at mikrobølgeovnen på Dragvoll ble fjernet, da hun ikke sto for forsvinningen.

Hågensen forteller at det er ulike byggtekniske krav som må oppfylles for å få satt ut småelektrisk utstyr. Blant annet må kaffetraktere og mikrobølgeovner ha en elektrisk timer som må ordnes av en elektriker. Det må også være en godkjent vifte eller en form for avtrekk dersom det skulle oppstå brann.

– Noen ganger er det vanskelig å få til de byggtekniske retningslinjene, men det er veldig viktig å tenke på sikkerheten.

Hågensen forteller også at dersom det står kaffetraktere eller annet småelektrisk utstyr rundt omkring som ikke oppfyller kravene til sikkerhet, vil de bli fjernet.

Oppfordres til å anvende god folkeskikk

På spørsmål om når det er sannsynlig at mikrobølgeovnen kommer tilbake, har ikke Isaksen noe godt anslag, men sier at han håper det går så fort som mulig.

– Når mikroen kommer tilbake, kommer ansvaret til å ligge på den enkelte brukeren. Man skal unngå å forlate den full av søl og anvende ren folkeskikk i møte med den.

Det sies også at det er nærliggende å tro at renholdstjenesten kommer til å ha et ansvar, men at studenter må gjøre sitt for å holde mikrobølgeovnen ren og ryddig. Likevel må hovedfokuset først være å finne finansiering og muligheter for å få satt den ut igjen.

Lyst på et annet mysterium? Her er musen vaktmestertjenesten på Dragvoll ikke fant

Powered by Labrador CMS