400: Det er en fullsatt sal som var samlet for syvende år på rad.

God stemning på TrøndeLAN

Endelig er TrøndeLAN tilbake i full skala siden pandemien brøt ut.

Publisert Sist oppdatert

Med nesten 400 deltakere er TrøndeLAN tilbake. LANet byr på både spilling og seriøse konkurranser med en premiepott på til sammen tretti tusen kroner. Utleirahallen er fylt til randen med nerder og pc-cer. På scenen spiller to lag League of Legends mot hverandre, og flere folk med gensere merket “crew” farter frem og tilbake. Tobias Ørstad, nestleder i den frivillige foreningen Casual Gaming, tok en kort pause fra det hektiske arbeidet for å ta en prat med oss.

– Det har ikke blitt så mye jobb med fordypningsprosjektet denne uka her, det skal jeg innrømme.

Selv om han er på sitt femte år på datateknologi på NTNU, tar Ørstad seg tiden til å arrangere LAN sammen med Casual Gaming, som for det meste drives av studenter.

– For meg er det beste med LAN det å komme inn og merke den gode stemningen. Se at folk har det gøy, og høre det dundre fra tribunen under e-sportturneringene.

LES OGSÅ: Kåseri: Jeg mistet min kjære da samfunnet åpnet

Endelig LAN

Det er det syvende året TrøndeLAN arrangeres, og i følge Ørstad blir det bare større og større for hver gang. Med nesten 400 solgte billetter og rundt 50 frivillige, ser det lyst ut for å kunne arrangere flere spillarrangementer.

– På grunn av pandemien har vi ikke kunnet sette opp LAN som vi har pleid. Siden Norge har åpnet, håper vi å kunne arrangere blant annet StudLAN hos NTNU igjen.

MØTEPLASS: Det ser lyst ut for å arrangere flere arrangementer nå som pandemien er over.

Også Geir Ove Røe, styreleder for Bitfix Gaming, som er med som medarrangør for tredje gang på rad, mener det er noe spesielt med det å være med på et LAN.

– LAN for meg er en møteplass. Det handler om å skape et sted for folk å møte hverandre og komme seg ut, forteller Røe.

En møteplass for alle

Organisasjonen Bitfix Gaming fokuserer på å skape slike møteplasser for folk av alle aldre.

– Bitfix er for folk fra syv til sytti. Vår visjon er å fremme sosial inkludering, og skape et sted for de som trenger et alternativ til andre etablerte aktiviteter, forteller Røe.

Som utdannet tømrer pådro Røe seg en slitasjeskade, som gjorde at han måtte finne et nytt sted å rette lidenskapen. Heldigvis har dataspill alltid hatt en plass i hjertet hans.

– Som ung var jeg den i nabolaget som hadde en konsoll man kunne spille på, så folk dro til meg for å spille og henge sammen.

LES OGSÅ: Filmanmeldelse: Intet nytt fra Wes-fronten

Ordentlig LANfølelse

Nettopp det å ha et sted å møtes for å spille, er det som tiltrakk kompisene Nikolai Evensen og Ramzi Olden Khadhraoui.

– Det er et sted å være sammen fysisk, hvor man kan henge og spille sammen, forteller Evensen.

PLAN: Khadhraoui og Evensen legger en strategi for dagen.

En del av LANfølelsen er å være våken lenge og spille, noe de hadde større toleranse for enn resten av gjengen de kom med.

– Vi var her med flere, men de ville hjem i egen seng og sove. Det er et eget som her man kan sove i, ellers er det mange som velger å sove i stolene sine, eller ikke sove i det hele tatt, forklarer Khadhraoui.

Som det siste mannskapet igjen på skuta, har de to kompisene satt det ekstreme på agendaen.

– Vi spiller Battleblock Theatre på “insane” vanskelighetsgrad. Det går sakte, men fremover, forteller Evensen.

– Når du ikke blir sur på meg, ja, sier Khadhraoui og ler.

Powered by Labrador CMS