Samfundet lanserer vennespleising

Tar tak som følge av bekymring for ensomhet blant studenter.

Publisert Sist oppdatert

I dag lanserer Studentersamfundet et nytt tilbud mot ensomhet blant studenter i Trondheim. Studentenes Store Vennespleising skal sette nye og gamle studenter som ønsker et nytt sosialt nettverk i kontakt med likesinnede. Samfundetleder Karen Mjør håper at initiativet skal nå ut til mange.

Vil spleise studentene via Facebook

– Vi håper at vi kan utgjøre en forskjell for de som har fått en vanskelig start på studiet eller de som har vært her lenge, men ikke funnet sitt sosiale nettverk, forteller Mjør.

Konseptet rulles ut som et arrangement på Samfundets Facebookside, hvor en kan melde seg på fram til søndag 24. januar. Videre vil Samfundet sette sammen grupper basert på campustilhørighet, alder og hvilken aktivitet den påmeldte har ønsket seg.

Mjør forteller at de ikke er sikre på hvilke aktiviteter det vil bli lagt opp til grunnet usikkerhet rundt koronasituasjonen, men at en del av opplegget kommer til å foregå over digitale møteplasser, for eksempel med quiz. Det vil også bli arrangert fysiske turer.

– Arrangementet vil i utgangspunktet være enkeltstående, men ved stor pågang vil vi undersøke muligheten for å arrangere det flere ganger, forteller Mjør.

LES OGSÅ: I dette faget fikk nesten alle A på eksamen

En grunn for å returnere til Trondheim

Mjør forklarer at bakgrunnen for arrangementet er at ensomheten blant Trondheimsstudentene har økt under korona, ifølge en undersøkelse utført av SiT. Der rapporterte 63 prosent av studentene at de har følt seg ensomme under pandemien.

– Det er skremmende, men det gir jo veldig mening, forteller Mjør.

Videre poengterer Mjør at de har vært bekymret for at mange ikke vil returnere til studiebyen.

– Vi håper at dette kan gi folk en følelse av å ha flere folk å gå til, og et formål med å returnere, forteller Mjør.

LES OGSÅ SAMFUNDETLEDEREN: Fortsatt åleine på 10 kvadrat

Vil senke terskelen på Samfundet

Mjør forklarer at de ønsker å skape så åpne tilbud som mulig på Samfundet, men at de er klar over at terskelen for å gå på kafé eller konsert alene er høy. Hun håper at vennespleisingen fører til at studentene blant annet finner andre de kan benytte seg av Samfundets øvrige tilbud sammen med.

– Vi er veldig spente og håper at konseptet kan nå ut til mange, forteller Mjør.

Inspirert av lignende tiltak

Vennespleisingen er blant annet inspirert av et initiativ gjort av SiT i desember, hvor målet var å sette studenter i kontakt for å feire jul sammen. Mjør forteller at SiT mottok gode tilbakemeldinger i etterkant av gjennomføringen.– Vi har vært i kontakt med flere som har gjennomført liknende arrangementer. Blant annet har SiT sine erfaringer gitt oss god drahjelp og et bedre grunnlag for å gjennomføre vennespleisingen, forteller Mjør.

LES OGSÅ: Studenttradisjoner i nedstengningens tid

Powered by Labrador CMS