Kulturredaksjonen gleder seg til høsten
Nettene blir stadig lengre og kveldene mørkere, så her er et knippe lyspunkter å se frem til dette semesteret.
Kakkmaddafakka og Kjøpmannsgata ung kunst
Jeg gleder meg til at Bergens store stolthet Kakkmaddafakka inntar Storsalen i september. Endelig begynner det å føles normalt å dra på konsert igjen! I høst er jeg også spent på hva jeg får se og oppleve i lokalene til Kjøpsmannsgata ung kunst, også kjent bak den flotte forkortelsen KUK. Som fattig student er det deilig å vite at utstillingene der har gratis inngang.
– Leif Henrik Hansen Hoøen
Knausgård og Pstereo
Jeg gleder meg veldig til Pstereo, musikkfestivalen på Marinen. Spesielt bra blir det med et meget sterkt utvalg av norske artister. Ser også frem mot å løpe gjennom duskregn, over brostein, inn på Antikvariatet og drikke øl. Forhåpentligvis kommer også bok tre, Det tredje riket, av Knausgårds nye romanserie ut i løpet av høsten.
– Martin Tilrem
Pokémon og God of War
For meg er denne høsten prega av venting. Spillene jeg gleder meg mest til, kommer nemlig ikke før nærmere jul, som er nok et sjakktrekk gjort av spillselskapene for å havne på alles ønskelister. Som vanlig er nok et nytt Pokémon-spill én av disse, denne gangen kalt Pokémon: Scarlet eller Violet, avhengig av hvilken du velger. Det loves en stor, åpen og ikke-lineær verden som du kan utforske fritt med vennene dine. Splitter nye og merkelige lommemonstre kommer altså den 18. november. Før den tid har jeg nok bukket under for press og allerede kjøpt meg God of War Ragnarök som kommer 9. november. Monstersløying i varierende grad står altså på min agenda, og jeg gleder meg stort.
– Kristin Bjørge Hovde
LES OGSÅ: Denne pizzabunnen er sprø som potetgull
Orhan Pamuk og Erlend Loe
Det blir en bra bokhøst! I september utgis Orhan Pamuks nye historiske roman Nights of Plague. Den tyrkiske forfatteren etterforskes allerede i hjemlandet for å «fornærme tyrkiskhet», så dette lover godt. Forhåpentligvis kommer romanen like raskt i norsk oversettelse som på engelsk, men i mellomtiden kan vi glede oss over Erlend Loes nye familiefeideroman, Giæver og Iunker.
– Syver Røinaas
Honningbarna og Markens grøde
Denne høsten starter bra med Honningbarna i Storsalen. Etter flere utsettelser gleder jeg meg til å igjen stå foran et band som har sørget for flere minnerike konsertopplevelser. Som et resultat av fravær av tidligere teaterbesøk vil jeg i høst få fram min indre snobb. Markens grøde på Trøndelag teater er et av mine planlagte besøk. Litteraturhuset skal også ha flere interessante arrangementer som forhåpentligvis vil gjøre meg klokere, og når Trondheim ikke viser seg fra sin beste side, gleder jeg meg til en øl i hånda på Antikvariatet.
– Elin Kristiansen
Blonde og Olsenbanden
23. september kommer den sårt etterlengtede Blonde, Andrew Dominiks film om Marilyn Monroe, endelig på Netflix. Traileren vitner om stor filmkunst, og jeg håper inderlig at Cinemateket i Trondheim smeller opp noen visninger. Ellers ser Syk Pike, det eneste norske bidraget under årets Cannes-festival, ut som en særegen og spennende film i norsk sammenheng. Det må også sies at jeg er litt spent på den nye Olsenbanden-filmen (John Carew som Benny er et merksnodig castingvalg). Traileren derfra vitner derimot ikke om stor filmkunst, men kanskje er det heller ikke ambisjonen til filmskaperne.
– Helge Isdal
LES OGSÅ: Hva er det egentlig som rører seg på Dragvolls vrimleareal?
Trondheimskulde og Skåber
Etter hetebylgja i Europa ser eg fram til mørkare og kaldare tider. Trondheim skuffar sjeldan på det punktet, og eg satsar på ein haust fylt med samvitsfulle heimefestar og spontane arrangement. Dei større og mindre scenane i byen er på tilbodssida, og eg er nysgjerrig på Linn Skåber sin eksistensielle komedie Mens vi venter på no' godt, som har fått blanda mottaking. Det er noko pirrande ved det å trasse forfattaren av originalverket, Samuel Becket, sitt krav om mannlege skodespelarar, og eg er spent på om eg klarer å relatere meg til krisene middelaldrande kvinner måtte ha.
– Guro Underdal Hermansen