Bordene på Grano gjør det vanskeligere å kutte pizzaene.

Matanmeldelse:

Denne pizzabunnen er sprø som potetgull

Pizzarestauranten Grano leverer kanskje Trondheims beste italienske pizza, men de burde investere i et tidsur

Publisert

Det lukter svømmebasseng på do, konstaterer Herbamare.

Vurdering:

Miljø: 5

Service: 4

Meny: 5

Mat for pengene: 6

Total: 5

Alle restauranteieres store skrekk, Gastromat og Herbamare, har tatt turen til pizzarestauranten Grano. Her har de bevæpnet seg med kniv, pizzahjul, sylskarp penn og enda skarpere vittigheter, for å smake på én av byens mest populære pizzaer.

Hvor ble det av ansjosen?

Restauranten minner om en italiensk fortauskafé med sine kritthvite fliser, oppstilte sekker med pizzamel og smekre kafébord.

– Bordet står ikke støtt, det burde boltes fast i bakken, sier handyman Gastromat, mens han kritisk besiktiger møblementet ute på fortauet.

Bestillingen gjøres ved disken: pizza sarda, grano og den udødelige klassikeren margherita. Gastromat trodde han bestilte ansjospizza, så skuffelsen er ekstra stor når maten ankommer bordet.

– Dette ligner julepølse, sier han og pirker i det vellingfargede kjøttet.

LES OGSÅ: Vegetarburger med et hint av barnebursdag

Dr. Oetker jobber ikke her

Ellers ser pizzaene appetittvekkende ut, og for deg som forbinder pizza med Egon og Big One, er det bare å slutte å lese med det samme. Granos pizza er av det italienske slaget, med bunn så tynn som et aspeløv.

– Denne bunnen er sprø som potetgull, konstater Herbamare etter en bit med pizza grano.

Restaurantens flaggskipspizza er en hvit sak med tomater, pølse, og crema di balsamico glasur. Den er frisk som en italiensk vårvind, men likevel overraskende smaksløs.

– Om det kun er det ytre som teller, er dette en vinner. Dessuten er den noe understekt, sier Herbamare.

LES OGSÅ: Nattmat om dagen: Tyholttårnet

Grano, Søndre gate 25

Vi spiste: Pizzalunsj Pris: 115 kroner per pizza

Når: Mandag – fredag kl. 11-15 Studentrabatt: Nei

Passer for: Deg med en trønder i hjertet og en italiener i magen.

Innsidetips: Finn et stødig bord. Det gjør pizzaskjæringen enklere.

Pølseskinnet bedrar

Margheritapizzaen leveres, i motsetning til pizza grano, med kullsvart skorpe. Én pizza er helt perfekt. Sarda, med sitt grøtfargede kjøtt, som viser seg å være smakfull salsiccia-pølse.

– Du skulle tro at tomatene ble plukket rett før pizzaen gikk i ovnen. Denne sausen er helt fantastisk, utroper Gastromat.

– Olivenoljen de bruker er også av toppklasse! Dette er et bra tilbud, slår en entusiastisk Herbamare fast.

Powered by Labrador CMS