Trondheims mest studentvennlige kaféer
Vi har testet et utvalg av byens kaféer, og guider deg til de beste.
Det er flere ting som er viktige for en student når det kommer til valg av kafé. I denne guiden rangerer vi Trondheims kaféer etter hvorvidt det er bra studie- og lesemuligheter, fin atmosfære og bredt utvalg innen mat, bakevarer og annen drikke. Dette er kaféene med best verdi for pengene.
Selv om pris naturligvis var en viktig faktor på bakgrunn av studenters notorisk trange budsjett, vil ikke pris gå på bekostning av smak og atmosfære i denne guiden. Én av våre nyttige erfaringer var å kjøpe en stor kaffe sammen med en venn og be dem servere det i to kopper.
Edge Barbershop og Coffee Lounge er en skjult perle. Denne relativt nyåpnede kaféen har et veldig interessant konsept. Butikken er delt i to, der den ene halvparten er en barbersalong og den andre er en kafé. De gjennomfører en retro stil som ikke fremstår påtatt. Behagelige stoler, store bord, noen stikkontakter og sofagrupper gir kaféen en sjarmerende atmosfære egnet både til å studere og bare ta en kaffe med venner. I tillegg til å ha gratis internett.
De serverer også en rekke spennende donuts. Vi smakte på en donut med salt karamell og vaniljekrem. Rimelig og smakfull kaffe med påfyll løfter denne kaféen opp til en andreplass.
LES OGSÅ: Natur, klimakrisen og musikeren som aktivist
Fin beliggenhet rett ved Samfundet, men likevel ikke travel. Mye sitteplass på lite areal med varierende tilbud på bordstørrelse og gratis internett. Med et godt studenttilbud på 25 kroner for en stor kaffe skårer den høyt, da smaken også er god. Dessverre har de ingen stikkontakter, bortsett fra et par til usb langs den ene veggen. Det er store vinduer på både forside og bakside som gir mye naturlig og behagelig lys. På sommer og vår er det mulighet for å sitte ute i bakgården. Interiøret er stilrent og lite forstyrrende, da de ikke prøver å framstille seg selv som noe annet enn en kjede.
Espresso House har kanskje det beste tilbudet for deg som foretrekker å sitte og studere på kafé, men ikke har penger til å kjøpe kaffe hver dag. Espresso House sin kaffeavtale for 199 kroner i måneden gir deg en gratis svart kaffe hver andre time. Det er også bra med stikkontakter, gratis internett, flere sitteplasser i varierende størrelse og greie priser for varierte lunsjretter. Tross behagelige priser synes vi kaffen var helt ok og atmosfæren noe travel. I tillegg var det en veldig forstyrrende sterk belysning som etter hvert ble ubehagelig. For oss ble interiøret og atmosfæren noe sjelløst, spesielt med det store antallet falske planter og et kunstig forsøk på en rustikk innredning.
LES OGSÅ: Pandemien har gjort forskning på luktesansen høyaktuelt
Det motsatte av en skjult perle, men som har gode kvaliteter verdt å nevne. Det mest åpenbare må være beliggenheten og et godt tilbud av sitteplasser med varierende størrelse på bord slik at man kan velge etter behov og med et antall stikkontakter som gir mange muligheter for lading. Pristilbudene er beregnet et studentbudsjett, som for eksempel lunsj fra 60 kr og et større utvalg av billig kaffe. Sitos største feil er musikkvalget. Med et høyt volum av musikk mer tilpasset en sjelsettende kjærlighetssorg blir dramatikken det som jager oss bort fra en ellers koselig og studievennlig kafé.
Ni muser er i våre øyne den soleklare vinneren, med en fredelig atmosfære, god plass til å studere og god kaffe til en rimelig pris. Ni muser skiller seg dessuten ut blant de andre kaféene med sin store lunsjbuffé mellom klokken 11- 14, som byr på et variert utvalg av retter. Om man vil spare penger eller ikke er veldig sulten, byr de på en brødbuffé til 85 kroner. Brødet er fersk og tilbehøret er variert. Vil du bare ha kaffe, koster dette 42 kroner, men til gjengjeld kan du fylle så mange ganger du vil. Kaféen er full av store bord, med et godt antall stikkontakter i de fleste rommene og gratis internett.
LES OGSÅ: Avlyser hovedekskursjoner for tredje år på rad
Kaféen med et spennende navn har et godt utvalg av bakevarer, men dette er ikke et sted for å spare penger. Vi er ikke helt åpne for å bruke 99 kr på en brødskive, men testet ut og anbefaler vaniljekrembollen. Med et tradisjonelt britisk servise får stedet en fin sjarm og skiller seg ut fra andre steder vi besøkte. Konseptet er noe forvirrende da det britiske serviset og bakevarene i samme stil ikke videreføres til interiøret. Store bord og stoler i svart skinn, moderne masseproduserte bilder i mørke farger og utsikt til Subway. Likevel var det en fin atmosfære selv på en travel lørdags ettermiddag.
Mulig den vanskeligste å finne fram til, da den er lokalisert i en bakgate og på skiltet utenfor lokalet står det skrevet arkitektenes hus. Her var det kaffen som imponerte oss mest. For 39 kroner får du en rund, mild og litt søt smak. Klappstoler og små bord gjør besøket mindre behagelig og fører til en uferdig framtoning av kaféens interiør. Likevel er dette ett av de stedene vi gjerne vil tilbake til, da atmosfæren var avslappet selv med et fullt lokale.
Café le Frère er en søt liten kafé i Søndre gate 27. Kaféen har en dempet og hjemlig atmosfære med behagelig jazz over høyttalerne. Interiører er i en bohemisk stil, og kaféen er full av planter og møbler av den slitte sorten – rake motsetningen til sjelløse Espresso House. Café le Frère er ganske populær, så man må regne med at den ofte er befolket. Vi var innom å testet ut «verdens beste espresso» til 25 kroner, som var god, men tvilsomt verdens beste. Uten internett brukes den hovedsakelig av studenter med mye mobildata. Kaféen abonnerer på en rekke aviser som en kan benytte seg av, blant annet Morgenbladet, Adresseavisa og Klassekampen.