KAN BLI NORGESMESTERE: NTNU-studentene Vebjørn Nilsen (f.v.), Fredrik Mo og Erik Grieg er finalister i NM i økonomi.

Disse NTNU-studentene kan bli norgesmestere i økonomi

14. april går norgesmesterskapet i økonomi av stabelen i Oslo. Blant finalistene er tre studenter fra NTNU.

Publisert Sist oppdatert

Vebjørn Nilsen, Fredrik Mo og Erik Grieg kjemper om førsteplassen under lagnavnet «Kalman Consulting». Kompisene studerer kybernetikk og robotikk, og ble kjent gjennom studiet.

– Vi ble tidlig kjent og har funnet sammen. Alle trives med ski på beina, både bortover og nedover. Sånn sett har det vært perfekt å studere på NTNU med kort vei til Bymarka, sier Mo.

Nå skal de overbevise en jury i Oslo om at nettopp de er verdige til å bli norgesmestere i økonomi.

– Vi gleder oss til en hard konkurranse mot de andre finalistene. Det er en erfaren jury som vi tror vet hva de vil ha. Det er spennende, men blir nok veldig gøy, sier Mo.

Før laget kom seg til finalen, gikk de gjennom to kvalifiseringsrunder. I finalen skal de løse en større caseoppgave.

– Gjennom delfinale en og to ble vi overrasket og nesten tatt på sengen av oppgavene. Derfor forventer vi høyt nivå på finaleoppgavene 14. april, men vi går inn i sluttrunden med et åpent sinn og har tenkt å nyte opplevelsen, konstaterer trioen.

Dette er NM i økonomi

  • NM i økonomi arrangeres årlig av Econa og samarbeidspartnerne E24, Nordea, BDO og Södeberg Partners. Årets NM har hatt over 600 deltakere.
  • Økonomistudenter fra hele landet konkurrerer gjennom to kvalifiseringsrunder på studiestedet før de beste lagene inviteres til finalen i Oslo.
  • I finalen skal 30 finalister fordelt på ti lag samles for å konkurrere og løse caseoppgaver. Vinnerne kan smykke seg med tittelen «Norgesmestere i økonomi», samt en premie på 30.000 kroner og de får presentere oppgaven for ledergruppen i Nordea.

Forventet ikke å komme til finalen

Nilsen forteller at de alltid har vært interessert i å være med på en konkurranse lik den de nå er finalister i. Gjengen er naturligvis svært interessert i økonomi, og Nilsen beskriver feltet som en stor hobby.

– Vi studerer ikke økonomi bare for å studere det. Det er blant annet noe vi har holdt på med gjennom linjeforeningen for studiet vårt, Omega, så det er virkelig en interesse, sier han.

Nilsen forteller videre at de ikke forventet å komme til finalen.

– Alt startet med at jeg snakket med noen som stod på stand på Handelshøyskolen. Delfinalene var veldig lavterskel og tok bare en liten time. Det var lett å melde seg på når man ikke trengte å sette av en hel dag.

Selv er han veldig spent på hvordan finalen blir. Deltakerne møter et stort spenn av oppgaver, og Nilsen tror spesielt fagterminologi kan bli utfordrende for trioen. Han er svært forsiktig i troen på en vinnersjanse.

– Om vi skal vinne må vi ha litt flaks med casen, avslutter han.

LES OGSÅ: Derfor lyver studentene: – Sparer tid

Mange får jobb gjennom konkurransen

I år er det interesse- og arbeidstakerorganisasjonen Econa som arrangerer NM i økonomi. Det er tiende gang mesterskapet arrangeres og over 600 deltakere var påmeldt. Nå står 30 finalister igjen, fordelt på ti lag.

– Totalt har mange tusen studenter deltatt i løpet av de ti årene vi har hatt NM, og i årenes løp har mange av finalistene fått seg jobb gjennom konkurransen, sier Maia Peckel.

TØFF KONKURRANSE: Studentleder og prosjektleder Maia Peckel sier finalistene i årets NM har utmerket seg.

Peckel er studentansvarlig i Econa og prosjektleder for årets NM i økonomi. Hun sier lagene har ulike ambisjoner for å delta, men at lagene som nå står igjen har utmerket seg.

– Deltakerne får vist seg for potensielle arbeidsgivere, utvider nettverk og har det gøy med studievenner. Noen av lagene deltar for å konkurrere med venner lokalt, mest som en quiz og for gøy, mens andre har ambisjoner om å bli norgesmestere allerede fra påmeldingen. De som er igjen nå er i toppsjiktet og det blir tøff konkurranse.

Et av lagene som Nilsen, Mo og Grieg vil konkurrere mot på fredag består blant annet av tre studenter fra NTNU Handelshøyskolen.

LES OGSÅ: God natt, Samfundet

Powered by Labrador CMS