Kommentar

Hvorfor vil de nå ut der ingen er?

Det er helt klart positivt at verdige offentlige institusjoner med høy gjennomsnittsalder er interessert i ny teknologi, men det hjelper nok ikke å etablere seg på en plattform ingen av oss er på.

Publisert

For to uker siden åpnet Brønnøysundregistrene og Skatteetaten et samlet kontor i den virtuelle verdenen Decentraland.

At disse store offentlige aktørene går fram for å lære seg ny teknologi for å nå ut til oss yngre generasjoner, er kult. Endelig kommer de et skritt mot oss. Men hvorfor må det være på plattformen Decentraland? Jeg skjønner at det var rent praktisk, på grunnlag av et samarbeid med Ernst & Young, som ga dem en tomt i spillet. Likevel setter jeg spørsmålstegn ved bruken av metaverdenen.

8000 daglige brukere i hele verden er ikke mange. Regnet om til norske brukere er vi langt i underkant av 100 brukere per dag. Det hadde kanskje vært smartere å etablere seg på Sims eller GTA, men jeg er usikker på om det hadde sørget for en bedre forståelse av skattesystemet.

LES OGSÅ: En gløsings verden

Spørsmålet er om de har gått et steg for langt og etablert seg på en plattform før vår generasjon er der. Decentraland bruker kryptovaluta som de fleste fortsatt er veldig skeptiske til. Kanskje burde de heller tenke på hvordan de kan forklare regelverk på en bedre måte, og ikke hvor? Selvfølgelig tar vi heller kontakt med dem på Instagram eller TikTok, men en forklaringsvideo er ikke lenger nok.

Det handler altså heller om den rette måten å snakke med oss forbrukere på enn å hoppe på den mest innovative trenden. Forsøket er i hvert fall prisverdig. Det er veldig viktig å eksperimentere og jeg synes egentlig at det er bedre å satse på litt feil reklame enn ikke å prøve noe nytt, men jeg drister meg allerede nå til å konkludere med at Decentraland er feil plattform å gå for.

LES OGSÅ: En (kunstig) intelligent student?

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til [email protected]

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS