ØNSKER MER ENGASJEMENT: Sunnvoll og Mjør håper at studentene vil følge med på beslutningene Sit-styret tar.

Studentene som styrer Sit

Karen Mjør og Jørgen Sunnvoll skal representere studentene i Sit-styret det neste året.

Publisert Sist oppdatert

Sunnvoll og Mjør studerer begge to for å bli lektorer. Sunnvoll har blant annet erfaring som organisatorisk nestleder i Velferdstinget og fra styret i Naborevyen. Mjør har siden 17. mai i fjor vært leder av Studentersamfundet i Trondhjem og har vært frivillig engasjert der i fem år. Nå har hun lyst til å føre engasjementet videre.

- Sit har mange gode tjenestetilbud, og jeg har lyst til å være med å utvikle disse videre, sier Mjør.

På spørsmål om motivasjonen for vervet svarer Sunnvoll at han brenner for mange ulike velferdspolitiske saker, og han trekker fram studentenes psykiske og fysiske helse, samt det å føle tilhørighet til viktige saker.

- Det er ikke bare karakterene som er målet på om man har en god studietid. Det er også et viktig mål at hele studieperioden skal være den beste tiden man har i livet, sier Sunnvoll.

For Mjør sin del er det å forebygge ensomhet noe av det hun bryr seg ekstra om når hun går inn i vervet.

- Det som er spesielt med Sit-styret er at det påvirker hverdagen til studentene veldig direkte, forteller Mjør.

LES OGSÅ: Sit ynskjer «dobbel» fadderveke

Siden 2017 har valgoppslutningen ved studentvalget gått ned. Mjør og Sunnvoll mener det er viktig at studentene engasjerer seg.

- Å engasjere seg i Sit sitt tilbud er med på bestemme hvilket tilbud alle byens studenter blir møtt med, fortsetter hun.

Sunnvoll mener det er viktig at studentene følger med på hva styret gjør ettersom de tar mange viktige økonomiske beslutninger for Sit. Han trekker fram at målet med tjenestene til studentene må være rimelig pris og god kvalitet.

- Velferdstinget tar mange beslutninger som kan påvirke slikt som semesteravgiften og tilbud for psykisk helse, og studentene kan bestemme mye når det gjelder kantinetilbud, trening og bolig, avslutter Sunnvoll.

LES OGSÅ: Foreleserne mener norsk er best for læringen – ender likevel ofte opp med å måtte undervise på engelsk

Powered by Labrador CMS