Kings of the Valley – Kings of the Valley

Et album som til tross for solide låter og minnerike riff kanskje kan havne litt i glemmeboka.

Publisert

Kings of the Valley leverer med debutplata alt det du har savnet fra rockens glanstid. Skitne gitareffekter, melodiske basslinjer, kule vokaler og ikke minst det alt for lite brukte nå til dags, nemlig orgelet. Albumet holder seg ærlig til stilen sin. Det er ikke noe nyskapende med det. En får det en forventer og bandet viser at den gode gamle rocken virkelig ikke er død.

Med bare fem låter skulle en tro en får veldig lite, men slik er det ikke. To av låtene er nemlig over ti minutter lange. Til tross for at låtene «The Golden Shore» og «Not Alone» er lange, viser de bandets dynamiske evner. De preges av lange rolige partier, enten i form av vers eller bare lange instrumentale sekvenser. Bandet lager kontrast til disse med raske, riffbaserte partier som bryter opp den rolige stemningen igjen. Perfekte låter å drømme seg bort i.

LES OGSÅ: Vår albumanmeldelse av VNMS – VNMS TAPES

De kortere låtene, som fortsatt er rundt fire til fem minutter lange, er de en sitter igjen med. I forhold til de lengre låtene griper de tak i lytteren og holder intensiteten oppe. Gitarriffene i låtene kommer oftere og driver låtene framover. Og hvem kan vel motstå et bra skrevet gitarriff.

En merker at bandet er glade i flytende vers. I låten «Living by Default» hører vi godt bandets stil. En starter med raske gitarriff og kule melodier, så går vi over til det mer flytende verset. Deretter gjentas det raskere gitarpartiet igjen før et nytt flytende vers. Selv om denne oppskriften går igjen i noen av låtene føler en ikke nødvendigvis at låtene blir uoriginale.

LES OGSÅ: Trønderkomiker Marlene Nøvik Stavrum forteller om et mannsdominert komikermiljø og livet under pandemien.

Med bare fem låter, hvor flere er ganske lange, blir det vanskeligere å vise stor variasjon gjennom albumet om det ikke er store kontraster i låtene selv. Bandet leverer likevel fem solide låter, til tross for at en kunne ha ønsket seg flere av de kortere fengende låtene. Alt i alt er det et bra debutalbum og en kan håpe på mer god rock fra bandet i framtiden.