Halvparten av single studenter har ikke hatt sex siden mars

Dette viser en ny undersøkelse gjort på norske studenter

Publisert Sist oppdatert

I en undersøkelse gjort av Sentio på vegne av Universitas, studentavisen i Oslo, svarer omtrent halvparten av norske studenter at de ikke har hatt sex siden mars. I undersøkelsen svarer 54 prosent at de er single, og 49 prosent av de single svarer at de ikke har hatt sex siden mars.

28 prosent av studentene svarer at de har hatt én til to sexpartnere, mens ni prosent svarer at de har hatt tre til fem.

Direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet sier i en e-post til avisen at det er vanskelig å si noe om trender og årsaker, ettersom at det ikke er finnes tilsvarende opplysninger fra før pandemien. Videre skriver han at det er sannsynlig at studenter har hatt færre sexpartnere under pandemien, grunnet forsiktighet eller at tiltakene har begrenset muligheten for kontakt.

Like mye klamydia til tross for korona

Under Dusken skrev tidligere i høst om at Gløshaugen legesenter ikke har hatt noen nedgang på helsestasjonen, til tross for en høst preget av korona.

– Tidligere har vi ligget på mellom 75 og 85 besøkende hver onsdag. Nå er vi nede på 65–70, men tilbudet har også forandret seg, forteller helsesykepleier Monica Brun Løkkeberg.

Makskapasiteten ved helsestasjonen ved Gløshaugen legesenter har tidligere vært på rett over 80 personer per onsdag. Antallet timer de legger ut til booking er nå 70 stykker per onsdag.

LES OGSÅ: Ingen skoleeksamener våren 2021

Organisatorisk nestleder Simen Oftedahl i Velferdstinget, opplever også samme pågang. Velferdstinget jobber for å bedre og ivareta velferdstilbudet til studenter, og jobber opp mot Sit. De har valgt å bestille og dele ut kondomer og annet tilknyttet seksualhelse for å skape et lavterskel velferdstilbud på campus.

– I forrige studieår ble det bestilt 2500 kondomer uten at alle ble delt ut, men nå har vi bestilt 35 000. Vi har ikke tall på glidemiddel, men det har gått mye av det og, fortalte Oftedahl i oktober.