BER STUDENTENE BEVISE FALL I INNTEKT: For å få omgjort deler av koronalånet til stipend kan du nå sende inn dokumentasjon til Lånekassen.

Nå kan du få deler av koronalånet omgjort til stipend

50 000 personer benyttet seg av det ekstraordinære låneordningen i vår. Nå ber Lånekassen om dokumentasjon for at studentene skal få omgjort deler av lånet til stipend.

Publisert

Studenter og elever som mistet inntekten som følge av koronautbruddet ble i mai i fjor tilbudt et tilleggslån fra Lånekassen. For studentene dreide seg om et tilleggslån på om lag 26 000 kroner, hvor 8 000 kroner i etterkant kunne bli omgjort til stipend dersom man kunne dokumentere bortfallet av inntekt.

Nå ber Lånekassen alle som benyttet seg av ordningen om å dokumentere inntektsnedgangen, dersom man vil ha deler av lånet omgjort til stipend.

– De som dokumenterer tapt inntekt i perioden 1. mars til 15. juni 2020 på grunn av koronasituasjonen, vil få omgjøring til stipend i løpet av våren, skriver kommunikasjonsdirektør Anette Bjerke i Lånekassen i en pressemelding til Under Dusken.

Lånekassen viser til dokumentasjon på permittering, oppsigelse, tapt lønnsinntekt og bekreftelse på endret stillingsprosent som eksempler godkjent dokumentasjon. Fristen for å sende inn dokumentasjon er 10. mars.

Totalt ubetalte Lånekassen 1,26 milliarder i tilleggslån gjennom ordningen. I underkant av 50 000 studenter og elever benyttet seg av ordningen.

LES OGSÅ: Samfundet åpner Edgar etter endringer i de nasjonale skjenkereglene

Reagerte på studentenes «krisepakke»

Da ordningen om tilleggslån ble annonsert i slutten av mars i fjor var det flere som reagerte. Daværende leder i Studenttinget Åste Solheim Hagerup kalte det hele «rett og slett flaut» og ba forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim om å gå tilbake til tegnebrettet.

I desember forklarte Asheim til Khrono at regjeringen jobber med en ny krisepakke for studentene, men at denne vil være mindre i omfang og til de studentene som «trenger det.»

– Vi jobber med å forsøke å finne en løsning for studenter som trenger det. Denne må være mindre i omfang, men mer målrettet enn i vår. I tillegg ser vi på hvordan vi kan skape flere jobber i landet som passer for studenter som ble stående uten arbeid etter at pandemien rammet, fortalte han.

Tirsdag forrige uke vedtok imidlertid opposisjonen på Stortinget en milliard ekstra til studentene, noe studentorganisasjonene jublet for.

– Nå er det viktig at regjeringen leverer på Stortingets vedtak. Det må komme fort, og må treffe alle studentene som trenger det, i motsetning til regjeringens ekstralån-pakke i mars, fortalte Studenttingsleder Andreas Knudsen Sund til Universitetsavisa.

LES OGSÅ: – Vi skal få en dag i mårå, før eller siden skal det bli mulig å være student igjen

Powered by Labrador CMS