ÅPNER IGJEN: Edgar kafé blir det første lokalet på Samfundet som åpner denne våren.
ÅPNER IGJEN: Edgar kafé blir det første lokalet på Samfundet som åpner denne våren.

Edgar åpner på mandag

I tråd med endringen i de nasjonale skjenkereglene kan du igjen drikke øl på Samfundet — om du kjøper mat.

Publisert

Tirsdag 19. januar, dagen etter at regjeringen oppdaterte smitteverntiltakene, vedtok et flertall på Stortinget en endring i de nasjonale skjenkereglene. Det gjør at en rekke skjenkesteder har muligheten til å åpne igjen, inkludert Studentersamfundet.

– På mandag åpner Edgar med servering fra Lyche-kjøkkenet, opplyser Samfundetleder Karen Mjør.

Nasjonalt ble skjenkestoppen endret fra 22 til midnatt, men i Trondheim gjelder fortsatt de lokale forskriftene, hvor klokka 22 er skjenkestopp. Edgar vil være åpen mellom klokka 16 og 21 hver dag neste uke. Kun gjester som serveres mat kan serveres alkohol, i tråd med endringen i de nasjonale skjenkereglene

– Lyche holder foreløpig stengt for gjester, men vi håper å åpne opp der etter hvert, utdyper Mjør.

Selv om det nå åpnes for å servere alkohol sammen med mat gjelder fortsatt smittevernreglene: Man må fortsatt holde en meters avstand og begrense antallet sosiale kontakter. For arrangementer i lokaler med fastmonterte seter gjelder fortsatt maksbegrensningen på 200 personer. Alle enkeltkunder skal registreres ved ankomst.

– Smitteverntiltakene er strengere enn i forrige semester, i tråd med gjeldende retningslinjer og forskrifter, forklarer Mjør.

LES OGSÅ: Rør sprakk i kulda — vannlekkasje på Samfundet

Strengere lokale forskrifter gjelder fortsatt

De lokale forskriftene i Trondheim er strengere enn de nasjonale påbudene. Bruk av munnbind er påbudt på kollektiv- og drosjereiser, i butikker og kjøpesentre, på serveringssteder, i tros- og livssynshus og i lokaler for kultur-, trenings-, sports- og fritidsaktiviteter. Munnbindpåbudet gjelder ikke under utøvelse av idretts-, eller kulturaktiviteter.

Med begrensningen på 10 sosiale kontakter per uke menes det kontakter samlet for alle husstandens medlemmer (les: kollektiver) ut over kontakter i barnehage, skole eller arbeid. I Trondheim er dette et pålegg, ikke en anbefaling. FHI definerer en nærkontakt som en person du er under to meter fra i mer enn 15 minutter.

Powered by Labrador CMS