<b>Student i en rød by:</b> Trondheim har nå bikket 50 smittetilfeller de siste to ukene.
Student i en rød by: Trondheim har nå bikket 50 smittetilfeller de siste to ukene.

I alt 24 studenter har fått påvist korona dette semesteret:

Nå øker bruken av NTNUs innsjekksystem

Tre studenter fikk påvist koronasmitte mandag 20. oktober.

Publisert Sist oppdatert

Saken ble skrevet 20. oktober. Koronatall kan derfor være utdatert.

Trondheim kommune melder at sju personer fikk påvist korona den 19. Oktober. Alle er smittet av kjent nærkontakt, men for én person i 20-årene er smittekilden ukjent.

Blant de smittede er det tre studenter. De har tilknytning til det pågående utbruddet og bor i samme kollektiv. Totalt har dermed 24 studenter blitt smittet av korona dette semesteret.

LES OGSÅ: Ny variant av korona i Trondheim

Langt fra alle studenter som befinner seg på campus har brukt NTNUs innsjekksystem. Dette har gjort det vanskelige å smittespore effektivt, og har ført til mange flere enn det som egentlig var nødvendig er blitt bedt om å gå i karantene. Trondheim kommune har diskutert muligheten for å innføre påbud om å bruke innsjekksystemet, men ønsket i hovedsak at ordningen skal være frivillig. Ifølge Universitetsavia tok antallet innsjekkinger et kraftig byks forrige uke. Stedfortredende kommunikasjonssjef Jan Erik Kaarø ved NTNU sier de er fornøyde med at tilsynelatende stadig flere benytter systemet.

– Vi vet jo ikke hvor mange studenter som er på campus til enhver tid, så vi vet dermed ikke andelen av studentene som benytter systemet. Men det vi kan si er at det ser ut til at stadig flere registrerer seg.

Smitten i Trondheim har økt i senere tid. Nidaros melder at trondheim nå er rødt etter 50 tilfeller på to uker.

LES OGSÅ: Immball ble avlyst i siste øyeblikk etter at flere ble satt i karantene