<b>Flere nye tilfeller: </b>9 studenter har fått påvist smitte de siste tre dagene.
Flere nye tilfeller: 9 studenter har fått påvist smitte de siste tre dagene.

37 personer i Trondheim har fått påvist korona de siste tre dagene

Flere av de smittede er studenter.

Publisert Sist oppdatert

Smitten i Trondheim øker, og i alt 37 personer i Trondheim har testet positivt for korona i de siste tre dagene. Dette inkluderer 14 personer som ble registrert fredag 30. oktober, og ytterligere 23 personer i løpet av helga.

De smittede tilhører Fakultet for ingeniørvitenskap (IV), Fakultet for naturvitenskap (NV) og Fakultet for økonomi (ØK), Fakultet for arkitektur og design (AD), Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH) og Fakultet for samfunns og utdanningsvitenskap (SU), skriver NTNU på innsida.

Flere smittede studenter

Blant de smittede er det ni studenter ved NTNU Trondheim som tilhører i seks ulike fakultet. Flere av dem skal ha blitt smittet i sine bofelleskap, flere i forbindelse med besøk fra Oslo.

Seks av de smittede studentene deltok på ulike former for undervisning eller var innom fellesområdet på campus i forrige uke. Rommene de har oppholdt seg i blir nå smittevasket., og i noen av tilfellene arbeider smittevernkontoret fortsatt med spore opp og varsle nærkontakter.

– I denne alvorlige situasjonen er det veldig viktig at alle følger smittevernrådene med å holde avstand , vaske hendene ofte og grundig og holde oss hjemme om vi har luftveissymptomer, skriver rektor Anne Borg i en melding på innsida.

Borg skriver videre at hun forventer at alle som oppholder seg på campus bruker Check-In systemet for å lette smittesporingen.

Det er også meldt om nye smittetilfeller både ved Studentersamfundet og Teknobyen studentby. Under Dusken vil følge saken utover dagen.

LES OGSÅ: Student kritisk til fysisk eksamen i emne med over 800 studenter

Smitten når nye lag av samfunnet

Flere av de nye smittede er unge voksne, men i løpet av helga er det også meldt om flere tilfeller blant de eldre. Fire av de smittede lørdag 1. november var over 70 år, og både hjemmetjenesten, trygghetspatruljen og Persaunet helse og velferdssenter er rammet.

Det er også en økende tendens til at mange blir smittet i forbindelse med utenlandsreiser, og fem av de smittede lørdag spores tilbake til utlandet. I en pressemelding lørdag skriver Trondheim kommune at det fortsatt er nær fysisk avstand som er dominerende smittevei, men at det er også enkelte eksempler som tyder på at indirekte smitte via felles berøringspunkt har vært avgjørende for smitten.

LES OGSÅ: Påvist smitte på Samfundet