Nye koronaregler i Trondheim

Formannskapet vedtok nye regler tirsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Forslaget om avvikling av lokale begrensninger ble vedtatt enstemmig av politikerne i formannskapet.

Munnbindpåbud fjernes

De siste tre dagene er 55 personer smittet av koronaviruset i Trondheim. På grunn av den gode utviklingen mener kommuneoverlege Tove Røsstad at det ikke lenger er grunnlag for strengere tiltak gjennom en lokal forskrift.

Det lokale påbudet om bruk av munnbind fjernes, men det er fortsatt anbefalt å bruke det dersom det ikke er mulig å holde én meters avstand. Dette gjelder blant annet på offentlig transport.

LES OGSÅ: Her er NTNUs gjenåpningsplan

Nasjonale tiltak gjelder

Selv om munnbindpåbudet fjernes, påpekte Røsstad noen anbefalinger som fortsatt er gjeldende. Disse innebærer at serverings - og skjenkesteder med alkoholservering skal registrere alle gjester ved ankomst.

Selv om regjeringen har varslet at vi snart kan gå inn i en normal hverdag med økt beredskap, er de nasjonale tiltakene fortsatt gjeldene, også i Trondheim.

Dette innebærer blant annet en anbefaling om maks 20 gjester innendørs og en anbefaling om å møtes ute. Beskyttede teller ikke med i antallet. Restauranter, barer og kafeer skal ha innslippsstopp kl. 24:00. Det er krav om registrering, bordservering av alkohol, redusert antall gjester, sitteplasser til alle gjester og én meters avstand.

LES OGSÅ: Hurtigtestene var en suksess

For private arrangementer kan inntil hundre personer møtes på offentlig sted eller i leide lokaler. Maks antall personer på offentlige arrangementer avhenger av om det brukes koronasertifikat, om det er faste tilviste plasser, og om arrangementer er ute eller inne.

Idretts-, kultur- og fritidsaktiviter oppfordres til å holdes utendørs dersom det er mulig. Antallet på grupper utendørs anbefales å være på 40 personer, mens innendørs ligger anbefalingen på 30.

Powered by Labrador CMS