Rekordhøy smitte i Trondheim: anbefaler munnbind

Tirsdag formiddag har Trondheim kommune fått melding om 172 nye tilfeller. Tallet er forventet å øke utover dagen.

Publisert Sist oppdatert

Kommuneoverlegen i Trondheim anbefaler nå munnbind på offentlige steder der det ikke er mulig å holde minst en meter avstand. Bakgrunnen for anbefalingen er de rekordhøye smittetallene som man nå ser i Trondheim.

– Dette gjelder spesielt på buss eller annet offentlig transportmiddel der man blir sittende eller stående tett på hverandre over litt tid, sier kommuneoverlege Tove Røsstad i en pressemelding.

Videre minner kommuneoverlegen om at god håndhygiene og avstand til andre også er viktige bidrag for å hindre at smitten sprer seg.

Notatet med anbefalingen ble lagt fram for formannskapet tirsdag formiddag. I samme notat ble det også lagt vekt på at situasjonen ikke oppfattes som alvorlig nok enda til at det er grunnlag for nye restriksjoner gjennom lokale restriksjoner.

LES OGSÅ: Brann i Samfundsbygningen

Smitterekord

På tirsdag formiddag ble den tidligere smitterekorden slått. Kommunen fikk melding om 172 nye smittetilfeller, og tallet er forventet å øke i løpet av dagen.

– Det er raskt økende smittespredning. Vi har aldri sett så store smittetall i Trondheim som nå, forteller Røsstad til Under Dusken.

Røsstad forteller at det er interessant å se på hvem som er smittesprederne nå, og legger til at det ikke er studenter som bærer mye av smitten vi ser nå.

-– Det er hovedsakelig barn og ungdom som står for smitten vi ser nå. Forrige uke var det en del smitte i videregående skoler, denne uken er det barne og ungdomsskolen. Det er også smitte blant foreldre og skoleansatte.

I en pressemelding fra Trondheim kommune opplyses det om at smittetrykket har gjort at smittevernkontoret ikke klarer å ringe alle smittede. Om du er smittet, får du derfor i stedet en sms med instrukser om hva du skal gjøre.

– Det er svært viktig at alle som får påvist smitte selv varsler sine nærkontakter, sier Røsstad i en pressemelding fra Trondheim kommune.

LES OGSÅ: «Hedda» var en del av UKAs «slaveopptak»: – Etter det begynte driten

Tror ikke det går ut over studenter

Røsstad tror ikke det økte smittetrykket kan få konsekvenser for studenter i form av nedstengninger eller restriksjoner på campus.

– Det handler om at studentene er godt beskyttet fordi de ganske nylig ble fullvaksinerte. Samtidig tenker jeg at studenter som nå ennå ikke er vaksinert burde vurdere om de ikke skal gjøre det likevel.

Powered by Labrador CMS