Anmeldelse

ISÁK på Samfundet
ISÁK på Samfundet

Småkonsert som et vulkanutbrudd

ISÁK spilte en liten konsert på Samfundet så heftig som et vulkanutbrudd.

Publisert Sist oppdatert

Det var ikke ment å være en storkonsert. Som en del av Helt grønn-festivalen var ISÁK et lite høydepunkt på slutten av dagen, som handlet om bærekraft. De passet godt inn med sine samfunnskritiske tekster om tradisjoner, kulturarv og miljøet, men egentlig hadde de mer å by på.

Konserten var sterk, underholdende og hadde uten tvil de beste danseøyeblikkene en elektropopkonsert kan ha. Vokalisten Ella Marie Hætta Isaksen var som en vulkan. Hun beveget seg mykt og uttrykte sin sang med sterke gester og bevegelser.

Masterpresentasjonen fra førprogrammet var ennå ikke ferdig da de rundt 80 ISÁK fans kom inn på storsalen. Samer med synlige kofteelementer sto klare på frontlinjen foran scenen, mens resten samlet seg bak de tekstsikre fansene. Setlisten hadde veldig mange dansbare låter med de karakteristiske joikelementene i seg, men tillot også pauser der man bare lyttet og nøt opptreden.

LES OGSÅ: Stemningsrapport fra Tuvas Blodklubb

Hun inviterte oss til å bli kjent med bestefaren sin i låten «Issát» der hun joiker selvbestemt og sterkt med den typiske styrkebevegelsen i armen. Bandet spilte mye fra andrealbumet Roasut som er mye mer elektronisk enn det første.

Hun var ekte, karismatisk og viste at hun hadde det gøy på scenen. Ella Maries dansebevegelser var smittende og av stor betydning for effekten av musikken.

Like før hun spilte den nyeste låten «Dárbbašit Du», lovte hun at de skal slippe mer musikk i løpet av høsten. Bandet avsluttet konserten med en kjærlighetslåt til jorden vår, «Ain Du», og sørget for en vellykket og kjempeartig kveld for alle tilstedeværende.

FIKK DU MED DEG DETTE? Folkemusikk på et utsolgt Klubben

Powered by Labrador CMS