Studentkost

Helt bananas!

Her er et enkelt bananbrød for å slukke søtsuget ditt.

Publisert Sist oppdatert

Ingredienser:

3 modne bananer pluss 1 til pynt

3 egg

2 ss jogurt naturell

50 g smeltet smør

3,5 dl havregryn/havremel

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

1 ts salt

2 ts kanel (gjerne mer)

1 ts kardemomme

100 g mørk sjokolade

Håndfull med nøtter (gjerne valnøtter og hasselnøtter)

Kjært barn har mange navn: Bananbrød eller banankake, det er spørsmålet. Selv sverger jeg til bananbrød. Dette er perfekt for deg som har litt vel modne bananer liggende på kjøkkenbenken. Bananbrødet er uten tilsatt sukker, men med en god mengde tilsatte sjokoladebiter er dette noe du kan ha både som en energirik godbit i nistepakken, og som dessert. Denne oppskriften har både billige og forholdsvis sunne ingredienser. Med bare 15 minutter med aktiv baketid er det ingen grunn til å stå imot fristelsen. God baking!

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.

2. Mos bananene og bland med egg, jogurt og det smeltede smøret.

3. Bland inn alle de tørre ingrediensene.

4. Hakk opp sjokoladen og nøttene i grove biter.

5. Bland inn halvparten av sjokoladene og nøttene og fyll en brødform med røren.

6. Nå er det tid for dekorering: Snitt den resterende bananen og plasser den på toppen av brødet. Hell over resten av sjokoladen og nøttene.

7. Stek brødet i omtrent 45 minutter, til det blir gyllenbrunt på toppen. Nå er det bare å hive innpå!

LES OGSÅ: Jeg levde som fruktianer og det burde ikke du

Powered by Labrador CMS