Finansiering av nybygg endelig i sluttfasen

Etter å ha sikret nok finansiell støtte til nybyggprosjektet legger regjeringen nye millioner på bordet.

Publisert Sist oppdatert

I et møte på Samfundet torsdag 29. april kom det frem at regjeringen har foreslått å bidra med ti millioner kroner til nybygget på Samfundet i det reviderte statsbudsjettet. Det reviderte budsjettet legges fram i sin helhet i midten av mai.

<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">GLADE</span>: Forsknings- og høyere utdanningsministeren besøkte Storsalen digitalt for å annonsere bevilngingen av ti millioner til nybygg.
GLADE: Forsknings- og høyere utdanningsministeren besøkte Storsalen digitalt for å annonsere bevilngingen av ti millioner til nybygg.

Denne støtten kommer etter storsalen godkjente en sponsoravtale på 15 millioner med Reitan-gruppen. Det ble også vedtatt å selge deler av fengselstomten med minstepris på 25 millioner. Med dette har Samfundet sikret videre 50 millioner til nybygg prosjektet, og det på under en uke.

LES OGSÅ: Storsalen sa ja til Reitan

Historisk vedtak

— Vi er det første studentersamfundet som har mottatt støtte på dette viset, forteller Mjør til Under Dusken fredag formiddag.

Utenom Studentersamfundet i Trondheim er alle studentersamfunn i Norge på helt eller delvis fristasjon fra deres universiteter. Dette innebærer at utdanningsinstitusjoner, i alle fall delvis, stiller lokaler og nødvendig utstyr til rådighet.

— Samfundet er helt uavhengige og det var dermed veldig spennende om vi i det hele tatt kunne komme med, fortsetter Mjør. Vi ante ingenting, legger hun til.

På tirsdag vedtok Samfundet ved et ekstraordinært samfundsmøte at de skal inngå en avtale med Reitan-gruppen om 15 millioner over de neste seks årene til finansiering av nybygg. I følge Mjør har kunnskapsdepartementet visst om denne avtalen i lang tid.

— Departementet har vært opptatt av at vi skulle fra støtte fra flere forskjellige aktører, forklarer Mjør.

Hun mener at det kan ha vært utslagsgivende for den statlige støtten at de siden sist møte har fått på plass 115 millioner kroner i støtte siden sist møte med departementet. Dette innebærer støtte fra NTNU, Velferdstinget, salg av fengselstomta og til slutt Reitan-avtalen.

LES OGSÅ: 35 millioner til nybygg

Mangler svar fra én aktør til

Selv med nok penger til å sikre byggestart venter Samfundet på enda et mulig finansielt bidrag til nybyggprosjektet.

— Nå venter vi bare på svar fra fylkeskommunen, sier Mjør.

Stundentersamfundet i Trondheim har nemlig søkt om ti millioner fra Trøndelag Fylkeskommune. Budsjettet skal bli gått gjennom i juni.

— Jeg håper virkelig vi blir med, da vil vi være fullt finansierte, avslutter Mjør.

LES OGSÅ: Slik kan nybygget se ut

Powered by Labrador CMS