Feiring: På samfundsmøtet skålte de for den gode nyheten.

Slik skal nybygget bygges – Den daglige driften vil i liten grad påvirkes

Ruta entreprenør har signert kontrakt om at nybygget til Studentersamfundet skal stå klart i begynnelsen av 2024.

Publisert Sist oppdatert

Kontrakten ble signert på samfundsmøtet på lørdag 19. februar. Prossessleder for nybygg, Agnete Djupvik bekrefter at Samfundet vil kunne holde åpent hele byggeperioden.

– Vi vil ikke kunne bruke bakre innganger, så vi må tenke litt nytt med rømningsveier, informerer hun.

Hun utdyper at utbyggegravningen vil påvirke Samfundet mest i form av støy. I tillegg vil det ta opp mye plass. Utbyggingen vil stå i veien for noen av driftfunksjonene slik som avfall, varelevering, og artistbusser som vanligvis foregår på baksiden av huset.

– Men dette vil vi løse og det vil ikke påvirke hoveddriften av huset.

LES OGSÅ: Prislappen for Samfundets nybygg øker med 45 millioner kroner

Trygge priser

Totalentreprisen, altså den fastsatte prisen Samfundet må betale til byggeselskapet for å gjøre byggeprosjektet, er på 173 millioner kroner.

Djupvik forklarer at med en avtale formet som en totalentreprise vil ansvaret for prisforandringer innad for prosjektet som lønn, materialkostnader eller leveringstider, ligge hos Ruta entreprenør. Prisen for prosjektet vil derfor ikke forandre seg for Samfundet.

– En fastsatt pris og en fastsatt avtal, slik som vi vet vi har nå, gir en stor trygghet for Samfundet, sier hun.

I tillegg ligger det opsjoner innenfor totalentreprisen. Opsjoner er valg Samfundet kan ta underveis i byggeprosjektet, blant annet rundt materialer som kan være billigere eller dyrere, ut i fra hvor mye penger de etterhvert ser at de har igjen.

– Vi ønsker selvfølgelig å få råd til så mye gøy som mulig. Opsjonene gir oss mulighet til å justere underveis i byggeperioden, sier Djupvik .

Forbehold: Djupvik forteller at den største risikoen for forsinkelser nå er at byggingen skal resultere i at man finner ting som gjør en arkeologisk utgraving nødvendig.

Det totale budsjettet for byggeprosjektet ble på samfundsmøtet økt til 245 millioner kroner etter at Ruta entreprenør la frem prisen på byggeprosjektet. Merverdiavgift kommer utenom totalentreprisen.

– Prisen vi har satt nå er en forpliktende pris, så da vet vi at vi får alt vi trenger innenfor det, forteller Djupvik.

Videre forteller hun at hun synes styret har gjort en kjempejobb med å skaffe penger, og de ligger godt an til å finansiere byggingen. Hun presiserer likevel at hvis de finner noe uventet i bakken vil de bli nødt til å overlate området til arkeologiske utgravinger. Om det skjer kan det få konsekvens for både tiden og økonomien.

LES OGSÅ: Etterlyser bedre annonsering før valg

Ruta med respekt for Samfundet

Djupvik forteller at valget falt på Ruta entreprenør var klart. De hadde det beste tilbudet med tanke på pris og kvalitet. De viste en stor respekt for Samfundet og tradisjoner på huset.

– Det er en stor glede at vi har signert kontrakt. Dette er siste steget før vi starter å bygge i slutten av mars og begynnelsen av april. Nybygget har vært jobbet med siden 60-tallet. Alle som studerer i Trondheim kommer til å huske denne perioden, det er rett og slett historisk, sier Djupvik.

Administrerende direktør i Ruta, Rune Storm, var også veldig glad for kontraktsigneringen.

– For en trøndereid totalentreprenør er dette et ærefullt oppdrag. Samfundet er et av de mest ikoniske og kjente byggverkene i Trondheim og Ruta er veldig stolte over muligheten til å være med på denne utbyggingen, sier han i pressemeldingen fra Samfundet.

Det informeres om at det nye tilbygget blir på omtrent 4000 kvadratmeter. Studentersamfundet er i dag på omkring 6000 kvadratmeter. Det nye tilbygget skal blant annet fylles med en blackbox, ny konsertscene, nye barer og serveringssteder.

LES OGSÅ: Anna lever i boblen bare trondheimsstudenten forstår

Studentdrøm i oppfyllelse

– Dette betyr oppfyllelsen av en 60år gammel studentdrøm. Med utvidelsen vil tusenvis av nye studenter få plass i byens storstue, forteller Fredrik Aakre, lederen for Studentersamfundet, i pressemeldingen.

Videre uttrykker han at det er helt rått og at det føles litt uvirkelig at de skal sette spaden i jorda allerede denne våren.

– Tusen takk for den enorme innsatsen medlemmene og de frivillige har lagt ned for å få dette til å skje.

Powered by Labrador CMS