Anbefaling:

Forferdelige opplevelser du kan kose deg med

Spillplatformen Steam tilbyr en rekke gratisspill. Under følger et utvalg, rangert i økende grad av uhygge.

Publisert

Dagon

I denne korte, interaktive fortellingen beveger du deg gjennom en vakker og sinnssvak verden basert på H. P. Lovecrafts korthistorie med samme navn. Spillets pek -og -klikk-stil skaper en klaustrofobisk følelse mens du blir med en stakkars mann i møte med de kosmiske skrekkelighetene Lovecrafts frykt for havet har manet fram. Du kan velge å lese ulike faktatekster gjemt rundt i områdene, eller bare bevege deg videre i fortellingen. Jeg trodde det var grenser for hvor skummelt et så enkelt spill kunne bli, men ettersom jeg hadde livaktige mareritt om sjømonstre på kvelden, vil jeg si det er en passende opplevelse å utsette seg for om man foretrekker en velskrevet historie og en atmosfære som biter seg fast i deg.

We Were Here

Dette spillet mistenker jeg at enten vil splitte et forhold, eller gjøre det sterkere. Testes skal man i hvert fall, når du og en venn begir dere ut på et escaperoom -spill satt til et middelaldersk slott. Helt fra starten av velger man hver sin rolle, enten «bibliotekar» eller «utforsker», og blir separert fra hverandre med kun en walkietalkie som kommunikasjonsmiddel. Oppgavene man må gjøre blir gradvis mer intense, og det er best å gå blindt inn i det for full effekt. Dette er heller ikke et klassisk skrekkspill, da det aldri hopper fram diverse skapninger for å få deg til å skvette, men du vil allikevel føle på en trykkende stemning og den tunge pusten til medspilleren din som venter intenst på instrukser. Et lite tips til den lettskremte: ikke ta på deg den rollen som høres minst skummel ut. Det får du svi for senere.

LES OGSÅ: Dragshow med drag-ning mot burlesque

Deceit

Hvis du noen gang hatt lyst til å ta et godt tak om halsen på noen, er Deceit som skapt for deg. Hver runde blir to av totalt seks spillere valgt ut til å være monstre, mens de resterende spillerne må forsøke å overleve, enten ved å unnslippe området, eller ved å drepe riktige folk. Her gjelder det å samarbeide godt før strømmen går og de monstrøse spillerne kan ta sin virkelige form for å få ut resten. Det anbefales på det sterkeste å prate sammen mens alt dette foregår, slik at man kan høre både skrik og banning mens man fortærer vennene sine.

Doki Doki Literature Club

Dette tilsynelatende uskyldige spillet må ikke dømmes på utseende. Advarselen «dette spillet egner seg ikke for barn eller de som lett blir forstyrret» står i sterk kontrast til den sukkersøte fargepaletten som møter deg ved oppstart. Du spiller som en student som er i ferd med å bli kjent med de ulike jentene i skolens bokklubb, og blir presentert med flere valgmuligheter i kjent «dating simulator» stil. Når du avdekker mer om livene til bokklubbens medlemmer, oppdager du raskt en mørkere tone bak den uskyldige masken som blir presentert. Doki Doki vil få hjertet ditt til å banke raskere, og eventuelt stoppe, og du vil nyte hvert sekund av det.

LES OGSÅ: Nominasjonsperioden til studentvalget har åpnet

Powered by Labrador CMS