Kritiserer billettsystemet til UKA

UKA opplever kritikk etter at mange ikke fikk billett etter stor pågang under billettslippet fredag 17. september.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 17. september slapp UKA de resterende billettene til kulturprogrammet sitt. Pressesjef Frida Jerve forteller at festivalen opplever veldig stor pågang.

– Sammenlignet med UKA-17 og UKA-19 opplever vi fortsatt en veldig stor pågang, uavhengig av hvor mange billetter som har blitt lagt ut.

Kritikk på jodel

I innlegg på jodel kritiserer flere billettsystemet til UKA, men pressesjefen kan fortelle at de jobber med saken.

– Vi jobber hele tiden med å forbedre systemet og jobber for øyeblikket med en tredjepart som kan sikre en god kjøpsprosess, sier Jerve.

Hun forteller videre at de ikke avduket utfordringene ved billettsystemet før nå nylig, og at det dessverre ikke har vært tid til å innføre omfattende tiltak innen billettsalget i dag.

– Vi har likevel satt inn de tiltakene vi kan de siste ukene, og har sett at det har blitt forbedret. Samtidig har pågangen blitt også blitt høyere da UKA nærmer seg mer og mer.

Pressesjefen forteller at de hører ryktene om at det blir kjøpt billetter ved hjelp av script, og sjekker alltid hvor mange billetter som er kjøpt, og om det finnes falske billetter.

– Så langt har vi ikke funnet noe, forsikrer Jerve.

LES OGSÅ: På lørdag skjer den endelige avstemminga om Nybygg på Samfundet

- Kjipt å slippe flere konserter samtidig

På kjøp- og salggruppen til UKA på Facebook har det i skrivende stund kommet 500 nye innlegg etter billettslippene. Flere forsøkte å kjøpe billetter når de ble sluppet, men rakk ikke før arrangementene ble utsolgt. En av disse er Isak Tysnes Mathisen som tilbyr dobbel pris for en billett til Klovner i Kamp. Han uttrykker misnøye med billettsystemet som tillater kjøp av flere billetter

<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FOR SEN: </span>En av de som ikke rakk å kjøpe billett var Isak Tysnes Mathisen.
FOR SEN: En av de som ikke rakk å kjøpe billett var Isak Tysnes Mathisen.

– Jeg skjønner at det er et visst antall billetter, men synes det er leit at det går an å kjøpe mer enn én billett.

Han påpeker at selv om det er mange som kjøper i den hensikt å tjene noen raske penger, er det også flere som prøver å sikre billetter til venner.

– Mange kjøper ikke for å få høyere pris, men for å prøve å få med alle vennene sine. Om de allerede har fått, kan en da lett selge ledd videre.

LES OGSÅ: En introduksjon til trøndersk musikk

Isak synes ikke bare at det er trist med hvordan salg av billetter blir gjort, men han synes i tillegg at billettslippen fra UKA kunne blitt gjort annerledes.

– Det er kjipt at flere konserter slipper samtidig. Dette gjør at en må prioritere hvilke konserter man har mest lyst til å dra på.

Jerve håper studentene ser på hva annet UKA har å by på, og kanskje ser et annet arrangement man har lyst til å dra på.

– Vi synes selvfølgelig det er leit at man ikke får dra på de tingene man har mest lyst til, avslutter Jerve.

Frida Jerve påpeker at det i henhold til svartebørsloven ikke er tillatt å selge billetter for mer enn UKAs utsalgspris. Dette er også presisert i beskrivelsen av facebookgruppen UKA-21 - Kjøp og salg som er administrert av UKA.