UKA-21:

En god dose galskap skylt ned med svett syrefest

VIKING_DEATH_TRAP.EXE fyrer opp Klubben med real gjenåpningskonsert.

Publisert

VIKING_DEATH_TRAP.EXE er et kompromissløst, hardt kaos. Trapduoen fra Molde inntar Klubben en sen tirsdagskveld som erstatter for Flohio, etter at hun dessverre måtte avlyse sine konserter som UKAs artist. Å miste Flohio er å miste en av de få store bookingene til UKA-21, men med en solid fanskare var det kanskje for mange en gledelig nyhet at VIKING_DEATH_TRAP.EXE gjorde sitt inntog på årets plakat.

Som et ganske ferskt og hemmelighetsfullt undergrunnsband gjemt under masker er det ikke mye å finne ut om duoen på forhånd. Dermed er det få forventninger å farge kvelden med, særlig siden det ryktes at dette kun er andre eller tredje konsert duoen har spilt. Deres live-debut var på By:Larm i 2020. Derimot gir jo låttitler som «PULE_DÆ_I_RÆVA» og «SKYTE_MÆ_SJØL_I_TRYNET», servert gjennom “skrike-rap” på romsdalsdialekt over forvrengt bass, visse antagelser om hva vi har i vente for kvelden. En god dose galskap og svette moshpits.

<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">MASKERT GALSKAP:</span> Duoen fra Molde spytter ut vers etter vers på Romsdaling.
MASKERT GALSKAP: Duoen fra Molde spytter ut vers etter vers på Romsdaling.

Dette innfrir det kompromissløse kollektivet til punkt og prikke. De nektet å spille konserter under pandemien, noe som er fullt forståelig for å sitte stille på VIKING_DEATH_TRAP.EXE går rett og slett ikke an. Det er dermed også klart fra første sekund at duoen ikke har tenkt å spare på kruttet ikveld, og som gutta roper fra scenen; «nå har dere ventet lenge nok, la oss lage en helvettes fest»

De sparker igang med «BÆNG_RETT_I_BRYNE», og festen som allerede var påbegynt lenge før duoen inntok scenen eksploderer. VIKING_DEATH_TRAP.EXE spytter ut energi fra første låt, publikum gir energi tilbake og det er umulig å ikke rives med.

LES OGSÅ: Bånn gass med Razzmatazz

Videre fyrer de løs med «...FUCK_YOU_HOLD_KJÆFT_I_HÅPE_DU_FÅR_KRÆFT», og benytter en kort pause etterpå til å proklamere sin elsk for Trondheim. Og det er gjensidig kjærlighet her ikveld. Både artist og publikum er tydelig glade for å være tilbake som sild i tønne i svette moshpits på ståkonsert. Det er kjærlighet for musikken. Det er kjærlighet til gjenåpning. Og det er kjærlighet for å bare gi litt faen i alt og alle andre enn deg selv akkurat her og nå.

<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">PUBLIKUMSKONTAKT:</span> VIKING_DEATH_TRAP.EXE har publikum i sin hule hånd
PUBLIKUMSKONTAKT: VIKING_DEATH_TRAP.EXE har publikum i sin hule hånd

Deretter får vi servert resten av arsenalet deres med slagere som «PULE_DÆ_I_RÆVA», «I_E_DIN_PAPPA (BDSM_LOVE_SONG<3<3<3)» og «ÅKKEY» med høy jubel og allsang fra publikum. Det er tydelig at det er en solid fanskare som har møtt opp ikveld, og VIKING_DEATH_TRAP.EXE holder publikum i sin hule hånd gjennom hele konserten. Det som lett kunne blitt en kort konsert med skader og fyll, blir en gjenåpningsfest uten like. Kontrollen kollektivet har fra scenen over galskapen står det stor respekt av, særlig når de i tillegg til å være såpass ferske til og med mot slutten av konserten klarer å gjennomføre en grei felles moshpit ved å splitte gulvet i to. Litt av rosen skal selvfølgelig også dog legges på publikum, som klarer å ta imot artisten når han kaster seg ut i publikum og karre han overlevende ut av folkehavet gang på gang.

LES OGSÅ: Prohobition Party - en ny tradisjon?

Dette er en fest av en konsert ingen vil at skal ta slutt, og når repertoaret omsider er ferdig tilfredstiller VIKING_DEATH_TRAP.EXE publikums bønner med å kjøre «FUCK_YOU_HOLD_KJÆFT_I_HÅPE_DU_FÅR_KRÆFT» en gang til. Med en siste moshpit og ved å kaste seg ut i publikum en siste gang takker duoen for seg og roper «sees i morgen». Om du vil oppleve UKAs desidert hardeste og galeste konsert, karr deg til Klubben onsdagskveld for siste sjanse til å oppleve duoen. Det er definitivt ikke for sarte sjeler, men tåler du en trøkk både lyrisk og fysisk er du kommet til rette plass og til en kveld du sent vil glemme.