Powerwolf - Call of the Wild

Det tyske power metal bandet har levert et album uten store overraskelser, men kvaliteten er så høy at det likevel er en glede å høre gjennom.

Publisert Sist oppdatert

Call of the Wild er lagt opp som en perfekt konsert og gir en komplett lytteopplevelse. Powerwolf tar seg nesten et helt minutt før de virkelig sparker i gang og man blir fylt av den følelsen bare power metal kan gi deg.

En tredjedel inn i albumet får vi derimot balladen «Alive or Undead». Her får vokalisten Attila Dorn virkelig vist seg, men sangen er litt vel treg og kjedelig, med et lite interessant lydbilde. Den fungerer fint for å rense smakspaletten, men blir raskt glemt.

LES OGSÅ: Shevils - Miracle of the Sun

Tittellåten «Call of the Wild» sender oss rett til topps igjen og gjør det umulig å sitte stille eller ikke trekke på smilebåndet. Med «Revent of Rats» gjør Powerwolf det klart at de skal avslutte albumet med et pang.

Om vi ser albumet i en helhet støter de dessverre på et problem mange band som har holdt på en stund støter på. Flere låter er nemlig mistenkelig like. Dette kommer best frem i låten «Beast of Gévaudun» hvor hovedriffet høres ut som en raskere versjon av hovedriffet i «Army of the Night» som kom ut i 2015. Heldigvis gjør de ingen ren kopiering og alle låtene har alltid noe ved seg som gjør dem originale nok.

LES OGSÅ: Killer Kid Mozart - There’s a Psycho Behind the Wheel

De kom også ut med en Deluxe utgave av Call of the Wild som virkelig fortjener å være en Deluxe utgave. Den inneholder både orkesterversjoner av alle låtene på albumet og mange eldre låter som har blitt covret av andre vokalister. Selv om de kunne ha spart seg for noen av «coverene» så skal de ha for å triple lengden av albumet med musikk som er verdt å høre uten å ødelegge den totale pakken.

Enten om du liker power metal, bare elsker hype musikk eller vil ha et ekstra push under treningen er Call of the Wild definitivt verdt å høre gjennom. Powerwolf har gjort det umulig å ikke glede seg til neste gang man får synge med til tekster om kristendom og varvulver.

LES OGSÅ: Girl in red - If i could make it go quiet