GØY lever opp til navnet

Den ferske hiphop gruppen leverer en herlig og eksplosiv konsert.

Publisert

Det finnes nok ikke en kjipere tid å være en fersk hiphopgruppe. Det å ha en en sittekonsert med skjenkestopp er nok ikke det GØY hadde sett for seg. Det er en merkbar usikkerhet i publikum før konserten starter.

Gruppen åpner litt slapt med låten “Ler Av Meg” fra deres nyeste EP. Det tar dem noen sekunder å finne fotfeste, men så fort de finner det fylles Knaus på Klubben med en deilig energi. Høydepunktet var låten “Diva”, som byr på en herlig falsett som ville fått enhver til å glise. Det samme var låten “Lånekassen”, som var som skreddersydd til en konsert på Samfundet.

LES OGSÅ: Obzen – The Human Condition

Til tider er det så vidt publikum klarer å holde seg sittende. Den smittsomme energien og eksplosive rytmene gjør det vanskelig å ikke flytte på seg. Mellom hver låt er det hoying, klapping og roping - generelt mer energi enn jeg kunne forvente fra et sittende publikum.

Det er dessverre noen utfordringer. Volumet på bakgrunnsmusikken varierte fra for lavt til å drukne ut noen medlemmer. Det kunne også noen ganger virke som om mikrofonen til noen medlemmer var skrudd ned i deres soloer. Men disse problemene var kortvarige og GØY hentet straks tilbake den energien de ellers brakte til scenen.

LES OGSÅ: Julien Baker – Little Oblivions

Det legges ikke skjul på at gruppen mangler erfaring, men de håndterer det med en herlig selvironi som gjør at det lett kan tilgis. Både i introduksjonen og i snakkingen mellom låtene er det en amatøraktig sjarm. Men så fort låtene starter så stråler det akkurat den selvtilliten og bravadoen som får deg til å ta dem seriøst. Denne kontrasten komplementerer GØY perfekt.

GØY imponerer og lever opp til navnet sitt. Når konserten egentlig er over, er det en elektrisk energi i rommet og publikum roper etter en låt til. GØY kjører på med den første låten «Ler Av Meg» på nytt igjen uten nøling. Jeg sitter igjen med en tanke; Jeg gleder meg til å se GØY igjen, neste gang på en større scene.

LES OGSÅ: King Gizzard & the Lizard Wizard - L.W.

Powered by Labrador CMS