L.U:N.A - Mon Anomi

L.U:N.A glimrer med nytt lydbilde i hennes debut-EP, som er langt ifra bare en samling tidligere singler.

Publisert Sist oppdatert

En lenge etterlengtet debut-EP har omsider landet! 20 år gamle Mia Roussel er jenta bak artistnavnet L.U:N.A, som de tre siste årene har gitt ut singler som raskt har gjort henne til en favoritt innenfor hip hop-miljøet i Norge. Hennes unge og feminine bidrag gir musikken et helt eget uttrykk. Dette kommer også fram i Mon Anomi, som er mye mørkere enn de første singlene hun lanserte i karrieren.

Hennes franske røtter kommer tydelig fram i den seks spor lange EP-en. Albumet åpner med en fransktalende mannlig stemme over et creepy, «halloween»-aktig lydspor. Kjærlighetens språk får en annen dimensjon etter hvert som EP-ens mørke brer seg med sin nedstemte rytme og forsiktige tilnærming.

LES OGSÅ: Artistene til årets KlubbPstereo er klar!

L.U:N.A har den siste uka brukt instagram som plattform for å dele historiene bak Mon Anomi. «Gjenforent» omhandler hennes bestemor i Frankrike, som hun beskriver sitt nære forhold til. Det er ikke vanskelig å forstå at samtlige av låtene på EP-en er svært personlige for bergensjenta. I flere av dem går hun inn på hennes erfaringer med de dypere dalene som livet byr på , men gir samtidig et glimt av at ting kan bli bedre. I låta «Anomi» synger hun åpenhjertig om sin erfaring med panikkangst som en altoppslukende opplevelse.

LES OGSÅ: Mannlige artisters oppgjør med maskulinitet

Selv om sporene på debut-EP-en er inspirert av hip hop-sjangeren, er det ikke i hovedsak det man forbinder med låtene: L.U:N.A har med seg et bredt spekter innflytelser fra elektropop, og kan ofte minne om Billie Eilish. Hennes silkemyke vokal, kombinert med de dystre melodiene gir låtene et svært personlig preg.

Mon Anomi er en sår påminnelse om hvor vondt det kan være å være ungdom i dag. Produksjonen er en god sammensetning av elementer som uttrykker både smerte og håp. Dette blottlegger en ny side av L.U:N.A, som viser utvikling, sårbarhet og menneskelighet på denne særs enhetlige og komplette EP-en.

FLERE ALBUMANMELDELSER FRA UD:

Kappekoff – Turning Points

Astrid S – Leave It Beautiful