<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FLERE STUDENTER SMITTET: </span>Det gjeninnføres flere nye smitteverntiltak på campus
FLERE STUDENTER SMITTET: Det gjeninnføres flere nye smitteverntiltak på campus

Smitteutbrudd i studentmiljøet

Det er over 21 studenter som er meldt smittet i Trondheim kommune. Nå gjeninnfører NTNU enmetersregelen, og NTNU vil teste alle studentene i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Trondheim kommune opplyser i en pressemelding tirsdag morgen om at det er meldt 25 smittede mandag 23. august, hvorav 7 stykker er fra studentmiljøet. Dette er en fortsettelse av et smitteutbrudd blant studenter som blomstret opp i helga.

NTNU innfører nye tiltak

<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">NYE SMITTEVERNTILTAK:</span> Seniorrådgiver Jan Erik Kaarø ved kommunikasjonsavdelingen på NTNU
NYE SMITTEVERNTILTAK: Seniorrådgiver Jan Erik Kaarø ved kommunikasjonsavdelingen på NTNU

Som et svar på økende smitte gjeninnfører NTNU fra tirsdag 24. august enmetersregelen i undervisning. Skal man være nærmere, må man bruke munnbind, opplyser seniorrådgiver Jan Erik Kaarø ved kommunikasjonsavdelingen på NTNU.

- Det er etter anbefalinger fra kommuneoverlegen i Trondheim kommune at vi innfører nye tiltak, sier Kaarø.

Kaarø forteller at tidligere merkinger i auditorium og klasserom som er fjernet, skal settes tilbake.

- Campusservice kommer til å bruke uka på å sette dem opp igjen, så det skal være klart til neste mandag, fortsetter han.

Et tiltak under planlegging er å tilby koronatester til alle studenter ved NTNU i Trondheim, ifølge Kaarø.

Tidligere har NTNU tilbudt alle nye studenter koronatester, men nå skal dette initiativet økes. På grunn av logistikken og omfanget av en slik tjeneste, er dette noe som må planlegges nærmere.

LES OGSÅ: Gjeninnfører enmetersregelen i undervisning

Må passe på smittevern i fadderuka

Kommunikasjonssjef Harry Tiller i Trondheim kommune vil minne studentene på å følge smittevern under innspurten av fadderuka.

- Kommunen har likevel forståelse for at folk trenger å møtes, sier Tiller.

Tiller presiserer at de fleste studentene oppfører seg bra, og at både NTNU og de ulike linjeforeningene gjør det de kan for å opprettholde smittevern. Likevel ser man fra politirapporter og ulike henvendelser fra publikum at det er enkelte store ansamlinger av unge mennesker, opplyser Tiller.

- For både publikum og egen helse, er det fint om man unngår mange nærkontakter og trange hybler, fortsetter Tiller.

Kaarø forteller at NTNU skal ha et møte med alle linjeforeningene tirsdag ettermiddag, for å høre hvordan smittesituasjonen er etter den første fadderuka. Da kommer de til å få en repetisjon på smitteverntiltak.

LES OGSÅ: Ny informasjon om koronatesting

For mange nærkontakter

Fra smittesporingsteamet til Trondheim kommune, kan man se at mange har for mange nærkontakter, forklarer Tiller.

- Selv om Trondheim har flinke smittesporere, gjør mange nærkontakter sporingsjobben vanskeligere, fortsetter han.

Tiller ønsker å få fram at kommunen ønsker at studenter knytter kontakt med både folk og studiestedet sitt, men at man må fortsatt huske på å holde avstand og passe på antall nærkontakter. En oppfordring til å holde avstand, er også noe Kaarø er enig i.

- Jeg gjentar det kommuneoverlegen og andre eksperter sier, husk å holde avstand på og utenfor campus, opplyser Kaarø.

Kommunen skal også begynne med et nytt screening-prosjekt, i tillegg til å gi studenter tilbud om koronavaksinedose nummer to for å hjelpe med å holde smitten nede, opplyser Tiller.

- Så, om man roer litt ned på nach, klarer vi å slå ned utbruddet, sier Tiller.

LES OGSÅ: Studietiden er din tid!