DIGITAL FESTIVAL FOR FØRSTE GANG: ISFiT-21 avholdes mellom 11. og 21. februar.
DIGITAL FESTIVAL FOR FØRSTE GANG: ISFiT-21 avholdes mellom 11. og 21. februar.

ISFiT-21 blir digital og gratis

- Selv om ting er uforutsigbare går det likevel bra med ISFiTs økonomi

Uteblitte inntekter fra konserter og kulturarrangementer bekymrer ikke ISFiT-presidenten.

Publisert Sist oppdatert

Verdens største internasjonale studentfestival, International Student Festival in Trondheim (ISFiT), avholdes i år fra 11. til 21. februar. I januar ble det meldt at festivalen i 2021 for første gang vil foregå digitalt og uten internasjonale studenter til stede fysisk.

At festivalen blir digital fører til at inntektene som festivalen vanligvis får gjennom deltakelse på konserter og kulturarrangement forsvinner. Ifølge ISFiT-president Mathilde Breda Enkerud er ikke dette en stor bekymring.

– Vi har kommunikasjon med våre sponsore kontinuerlig, slik at vi alle kan tilpasse oss situasjonens løp. Selv om ting er uforutsigbart, går det likevel bra med økonomien på grunn av støtten vi får, forteller Enkerud.

LES OGSÅ ENKERUDS INNLEGG: Takk, kjære medstudent!

Lavere økonomisk terskel for å delta

Til tross for at festivalen vanligvis består av store kulturarrangementer og mange internasjonale studenter, er både ISFiT-styret og sponsorene fornøyde med at det blir et opplegg uansett. Sponsorene tilpasser bidragene sine til kostnadene på arrangementene.

Annerledes: Mye er blitt avlyst for årets festival, men Enkerud fremhever at gratise og digitale arrangementer kan senke terskelen for å delta
Annerledes: Mye er blitt avlyst for årets festival, men Enkerud fremhever at gratise og digitale arrangementer kan senke terskelen for å delta

– Vi må være tilpasningsdyktige og tenke nytt hele tiden. Derfor streamer vi mange av arrangementene gratis slik at det kan bli tilgjengelig for studenter over hele verden, sier Enkerud.

Det gode samarbeidet med sponsorene gjør at økonomien for festivalen ser bra ut i dagene før åpningsseremonien, ifølge Enkerud. ISFiT-styret har derfor heller ikke søkt om noe ekstra koronastøtte.

I tillegg til kostnadsfri strømming, har festivalen også lavere økonomisk terskel da det ikke er noen utgifter til mat, konsertbilletter eller annet som man vanligvis må betale for, fremhever Enkerud. Årets festival blir derfor lettere tilgjengelig for alle som ønsker å delta.

– Det er et annerledes år, men vi føler at det har gått bra så langt, avslutter Enkerud.

LES OGSÅ: De leder studentene fra hjemmekontor

Powered by Labrador CMS