Dette er det nye samfundetstyret
Det planlegges for fysisk innsettelse av det nye styret 17. mai.
Påtroppende samfundetleder Fredrik Akre er veldig fornøyd med det nye styret.
– Folk i det nye styret har ulike erfaringer og har forskjellige syn på ting. Jeg tror derfor vi skal treffe ulike områder veldig godt, sier Akre.
Han presiserer at det i tiden framover er viktig for styret å skape engasjement blant medlemmene og å samle studentfrivilligheten. Det siste året har man for det meste kun sosialisert med kohortene sine. Akre forteller at styret derfor kommer til å prioritere at man igjen får samlet seg i større grupper når storsamfunnet åpner mer opp igjen. I tillegg vil det bli viktig å fokusere på nybygget og at alle medlemmene skal bli hørt i prosessen.
– For meg er det viktig at medlemmene vet at vi er åpne for innspill om hva som er viktig for dem. Alle kan komme bort til til oss på samme måte som tidligere, så lenge man tenker på smittevern, sier Akre.
Tradisjonen tro tar det nye styret over 17. mai. Innsettelsen vil mest sannsynlig foregå fysisk på Samfundet med grense på 100 personer, samtidig som den også vil direktesendes på Samfundets nettside.
Her er det nye styret:
Hilde Dørum Haug: Nestleder
– Hva er din bakgrunn?
– Jeg startet som kokk på Lyche. Etterhvert ble jeg soussjef, deretter kjøkkensjef og til slutt trappet jeg ned (panget) nå til jul. Jeg er for tiden nestleder for KSG for UKA-2021 og leder for linjeforeningen Pareto.
LES OGSÅ: Nå kan studenter ved fotofagskolen bli medlemmer i Samfundet
– Hva var din motivasjon for å søke?
– Jeg syntes det virket veldig gøy og var en flott mulighet for å få litt mer innsikt i Samfundet og å lære mer om huset. Jeg har hatt mye verv tidligere og har fått mye erfaring som jeg har opplevd som relevant.
Hva ønsker du å oppnå i ditt verv?
– Jeg ønsker å inkludere enda flere og få med hele Trondheims studentmiljø. Det er viktig å ikke bare få med NTNU, men også andre utdanningsinstitusjoner i Trondheim. Jeg ønsker også å inkludere linjeforeningene og få alle til å føle seg som en del av Samfundet.
– Hva er ditt beste minne fra Samfundet?
– Nå som jeg er litt preget av koronanostalgi, så savner jeg så klart en fullpakket Bodega. Men et viktig enkeltminne for meg var da Karpe spilte våren 2019 og jeg fikk komme inn fordi jeg jobbet den kvelden. Det var veldig fantastisk å se Karpe på nært hold!
Ola Mæle: Økonomiansvarlig
– Hva er din bakgrunn?
– Nå nylig har jeg vært markedsføringsansvarlig i ISFiT-21, men jeg har også bakgrunn fra mange andre verv som Ungdomspanelet og Ungdommens Ressursgruppe, begge deler partinøytralt.
– Hva var din motivasjon for å søke?
– Jeg har hatt en god del verv før, men dette her er det desidert største jeg har tatt på meg. For meg er frivillighet mer enn en hobby, det er en lidenskap. Nå gleder jeg meg til å ha en hånd med i å få en organisasjon som jeg er såpass glad i til å gå rundt.
– Hva ønsker du å oppnå i ditt verv?
– Jeg gleder meg til at alle studenter i Trondheim igjen kan snu seg til et åpent og trygt studentersamfund. Jeg ønsker at også andre skal få oppleve den gleden som Huset har gitt meg.
– Hva er ditt beste minne fra Samfundet?
– En av de beste minnene er å kjøpe seg gjennom og prøve alt Daglighallen hadde på tapp med bare fremmede, utrolig koselige mennesker. Det er en av de første gangene jeg følte at her hører jeg hjemme.
LES OGSÅ: Må flytte for å fullføre studiet
Julie Kristin Rustad: Kommunikasjonsansvarlig
– Hva er din bakgrunn?
– Jeg er med i markedsføringsgjengen (MG) som videogjengis.
– Hva var din motivasjon til å søke?
Jeg synes det er utrolig gøy være med på Samfundet fordi det er så mye kule mennesker. Jeg hadde lyst til å være med å bidra enda mer, og jeg føler at jeg kan være med å gjøre en god jobb som kommunikasjonsansvarlig.
– Hva ønsker du å oppnå?
– Jeg ønsker å være med å skape nye ideer for tiden framover. Det blir spennende å se hva som skjer etter sommeren, men jeg gleder meg til at Samfundet igjen kan være et stort samlingspunkt for alle studenter.
Hva er ditt beste minne fra Samfundet?
– Det er mange! Det morsomste jeg vet er å bare å være på huset og møte masse kule og spennende folk.
LES OGSÅ OM VM-BOIKOTT: - Det er nødvendig å stå opp for at alle skal kunne utøve sitt yrke uten å sette livet i fare.
Ane Hofli Sætre: Huskoordinator
– Hva er din bakgrunn?
– De siste to årene har jeg sittet i kulturutvalget (KU), det siste året som gjengsjef.
– Hva var din motivasjon for å søke?
– Jeg følte meg ikke ferdig med å være frivillig på Samfundet og jeg ville fortsette å bidra. Jeg har også lyst til å jobbe med den politiske profilen til Samfundet.
– Hva ønsker du å oppnå i ditt verv?
– Først og fremst ønsker jeg å gjøre en så god jobb som mulig. Sånn generelt har jeg et ønske om å kunne bidra til interessante samfundsmøter. Det er også viktig for meg å kunne bidra til at Samfundet blir et inkluderende og naturlig møtested for nye og gamle studenter når storsamfunnet forhåpentligvis åpner opp til høsten.
– Hva er ditt beste minne fra Samfundet?
– Generelt vil jeg si min første høst på Samfundet. Det var veldig gøy å bli tatt opp og få være med å arrangere mange kule kulturarrangementer. Hvis jeg skal peke på ett spesifikt minne må det være den årlige turen KU har til Tromsø på filmfestival.
LES OGSÅ: NTNU-stiftelser investerer fremdeles millioner i olje og gasselskap
Johanne Bogen: Arrangementsansvarlig
– Hva er din bakgrunn?
Jeg har jobbet snart tre år i Kafé og serveringsgjengen (KSG), der jeg startet som gjengis i KSG-arrangement og etter hvert ble jeg funksjonær. Jeg var sjef i denne gjengen hele 2020, og er nå velferdsansvarlig for den samme gjengen.
– Hva var din motivasjon for å søke?
– Jeg blir ferdig med vervet mitt til sommeren, men hadde ikke lyst til å forlate Samfundet helt enda. Jeg syntes at å være med i styret virket som et spennende verv, og en god måte for meg å gi mer tilbake til Samfundet.
– Hva ønsker du å oppnå i ditt verv?
– Det er vanskelig å vite allerede nå hva som vil bli mine mål i vervet, men planen foreløpig er å få til noe som vil skape gode minner hos andre!
– Hva er ditt beste minne fra Samfundet?
– Jeg har utrolig mange fine minner fra Samfundet, det er her jeg har tilbrakt mesteparten av tiden min siden jeg kom til byen. Det blir skapt mange gode minner av å bare være tilstede på alt som skjer, alt fra quiz til konsert. Men det kan kanskje husker best var når jeg ble valgt som sjef til gjengen min i KSG.
Mathilde Breda Enkerud: Debattansvarlig
– Hva er din bakgrunn?
– Jeg har vært med i styrets debattkomité to ganger, og vært gjengis i videokomiteen. I tillegg har jeg også vært president i ISFiT-21, samt frivillig i ISFiT-17 og 19.
– Hva var din motivasjon for å søke?
– Jeg syntes det er veldig kult det arbeidet Samfundet gjør politisk. For meg er styrets debattkomité veldig viktig, og det er også grunnen til at jeg søkte Samfundet første gang tilbake i 2016. Jeg er veldig glad i Samfundet og har et ønske om å bidra enda mer. Jeg tror også dette vervet vil bringe nye utfordringer, og at det vil bli spennende sånn sett.
– Hva ønsker du å oppnå i ditt verv?
– For meg er det viktig å få til en så bra som mulig debattkomité, og at vi får til engasjerende onsdagsdebatter. Det er mange studenter som er interessert i politikk, og Samfundet er en veldig god arena for dette. Jeg ønsker å bidra til kvalitet og det å få Samfundsmøtene til å bli et knutepunkt for studentene. Det er viktig å få fram at unge har mye å bidra med og jeg ønsker å bidra til å gi dem en plass i den offentlige debatten.
– Hva er ditt beste samfundetminne?
Det jeg husker best er da jeg satt i styrets debattkomité og vi klarte å få til en ungdomspartilederdebatt på under en uke på Samfundet. Det var veldig gøy og veldig kult å få til noe sånt på så kort tid.
LES OGSÅ: ISFiT-23 has elected a president
Edgar Tandberg: PR-koordinator
– Hva er din bakgrunn?
– Jeg har vært gjengmedlem og funksjonær i lørdagskomitteen (LK, LøK) der jeg også har arbeidet med PR. I tillegg har jeg også vært med i ISFiT-21 som konsertsjef og i UKA-19 som barkoordinator.
– Hva var din motivasjon for å søke?
– Jeg har syntes det har vært veldig gøy å holde på med promotering i lørdagskomiteen, og jeg er veldig motivert til å jobbe med å nå ut til alle Samfundets medlemmer! Jeg ønsker også å bidra til å promotere og få ut informasjon om det politiske engasjementet til Samfundet både til medlemmene og til byen.
– Hva ønsker du å oppnå i ditt verv?
– Under pandemien har det vært en del restriksjoner på hvor mange som kan møte på Samfundsmøtene, noe som har gjort at de ikke lenger er like tilgjengelige som de var tidligere. Mitt mål for perioden vil derfor være å komme tilbake til det engasjementet og oppmøtet vi hadde før pandemien og å rekruttere både nye og gamle medlemmer til å komme og bli interesserte i samfundsmøtene.
– Hva er ditt beste samfundetminne?
– Jeg har masse gode minner fra å jobbe hver lørdagskveld med å skape et godt kulturtilbud for Trondheims studenter. Det har vært veldig givende å være med å skape et samlingspunkt for studentene hver lørdag!
LES OGSÅ OM ARKITEKTSTUDENTENE: Et opprør på Instagram viser utfordringer ved studiemiljøet
Sunniva Skurtveit: Temaansvarlig.
– Hva er din bakgrunn?
– Jeg var med i debattkomitéen i 2019 til 2020. I tillegg var jeg og med i ISFiT-19 og som mentor i ISFiT-21.
– Hva er din motivasjon for å søke?
– Jeg ønsker å kunne fortsette å holde på med det kjekkeste jeg vet. Jeg synes det er veldig gøy å drive med debatt og jeg ønsket å fortsette med det. Det er også veldig gøy å representere politiske tema og få dem opp og fram i lyset. I tillegg kommer alt det sosiale som en bonus.
– Hva ønsker du å oppnå i ditt verv?
– Jeg har lyst til å tørre og ta opp de temaene som man ikke har turt å dekke på andre plattformer. Det som kanskje er litt mer nisje. Det er også viktig for meg å passe på inkluderingen på Samfundet.
– Hva er ditt beste samfundetminne?
– Jeg tror kanskje jeg vil trekke fram samholdet vi fikk i debattkomitéen og hele prosessen med den første debatten og det å ordentlig komme i gang. I tillegg kommer også alle sene kvelder på huset.
LES OGSÅ: UAs redaktør meiner professor Aksel Tjora burde heldt kjeft: