<b>UKEstyret UKA-19: </b>Julian Mæhlen brukte talen sin til å takke UKEstyret og alle de frivillige som jobbet under UKA-19
UKEstyret UKA-19: Julian Mæhlen brukte talen sin til å takke UKEstyret og alle de frivillige som jobbet under UKA-19

Millionoverskudd etter UKA-19

UKEsjef for UKA-19 Julian Mæhlen er storfornøyd med å leve opp til finansstyrets forventninger.

Publisert Sist oppdatert

UKEsjef for UKA-19 Julian Mæhlen er fornøyd med et overskudd på 7 470 021 kroner, og forteller at det har vært et spennende år med stor konkurranse fra festningen og andre arrangører.

– Vi har satset på ulike prosjekter slik som Cirkus på Fengselstomta og et nytt telt i Dødens dal. Det er slik at når man lager nye arrangementer, er det vanskelig å si om dette leder til økte inntekter. Heldigvis jobber det så mye flinke folk i UKA at det går bra allikevel, og det er vi spesielt stolte over, forteller Mæhlen.

LES OGSÅ: NTNUI-flaggene du ikke kan stjele

Siden 1917 har UKAs overskudd bidratt med å holde Samfundet i drift, og selv om Samfundet har gått i pluss de siste årene, er det fortsatt et behov for et tilskudd fra UKA. Finansstyret ga UKA-19 en forventning på 7,1 millioner i overskudd.

– Jeg er veldig fornøyd med å nå målet på 7,1 millioner, og jeg er lykkelig over at vi ikke oversteg målet med for stor margin. Det har ingenting for oss å ha et større overskudd enn det målet som er satt, da vi ønsker at det skal være så billig å delta på UKA som mulig, forteller Mæhlen.

LES OGSÅ: Ingen deltakere fra utlandet til ISFiT-21

Omsetningen til UKA-19 var på cirka 51 millioner kroner. Størsteparten av omsetningen kom fra billettsalg, og til tross for at billettprisen har vært lik som tidligere år har omsetningen på billetter økt. Samtidig har utgiftene på UKA vært fordelt noe likt som tidligere der den største utgiften er på kultur, hvilket involverer honorarer til artister og utgifter til å arrangere eventer.

Til sammenligning så hadde UKA-17 et overskudd på 7,78 millioner kroner, mens UKA-15 gikk med 7,3 millioner kroner i overskudd.

LES OGSÅ: Lanserer arkitektkonkurranse