Oppskrift:
Soppsuppe med kantarell
Lei av posesuppe? Da er soppsuppe laget med skogens gull noe for deg!
Høsttid er sopptid, enten du sanker den i nærmeste skog, eller du gjør som meg og turer innom dagligvarebutikken på hjørnet. Suppen er laget med både sjampinjong og kantarell, men sopptype kan lett justeres om du for eksempel ønsker kun kantarell. Server gjerne med hjemmelagde rundstykker og smør. Ellers kan dette også sankes i nærmeste butikk. Oppskriften gir cirka tre porsjoner.
Framgangsmåte suppe:
- Finhakk løk og hvitløk.
- Smelt 2-3 ss smør i en gryte, og tilsett løk og hvitløk. La dette surre på medium varme i et par minutter, til løken er blank.
- Rens soppen, og skjær den i biter. Gjerne la noen kantareller være igjen. Disse skal senere brukes som topping. Tilsett soppen i gryten, og la blandingen surre i et par minutter.
- Når det begynner å samles en del soppkraft i bunnen, skru ned varmen og la det koke med lokk på i 15-20 minutter.
- Tilsett matfløte, eddik, timian, rosmarin, salt og pepper, og la det hele småputre i 10 minutter.
- Ta gryten av stekeplaten, og la den avkjøles litt før du bruker en stavmikser til å lage en jevn, tykk suppe av den.
- Varm opp en stekepanne, og finhakk vårløk.
- Stek kantarellene du gjemte bort tidligere sammen med 1 ss smør og vårløk til de er brune. Topp suppen med dette, og server sammen med rundstykker og smør!
LES OGSÅ: Jeg mistet min kjære da samfunnet åpnet
Framgangsmåte rundstykker:
- Bland gjær og kroppstemperert vann i en romslig bolle.
- Tilsett mel og salt, og elt til du får en smidig deig. Dette tar cirka 15 minutter.
- Dekk bollen med en tallerken eller kjøkkenklut, og la deigen heve i en time på et lunt sted.
- Rull ut deigen til en lang pølse, skjær ut passe store emner og rull disse.
- Fordel deigemnene på et stekefat med bakepapir, og la dem heve i en halvtime. Gjerne skru på ovnen når det gjenstår 15 minutter av hevetiden.
- Pensle rundstykkene med litt vann, og la dem steke i 15-25 minutter, avhengig av ovn og størrelse på deigemnene. Her er det bare å prøve seg fram, studentovner er notorisk upålitelige.
LES OGSÅ: Kongelig besøk på Studentersamfundet
Flere oppskrifter fra Under Dusken:
-
Spiselig kultur på Lyche
Under UKA kunne man lære seg surdeigskunsten fra Trondheims egne Kulturgutta. De deler videre hemmeligheten bak den urgamle brødbakingsmetoden.
-
Savoring simplicity: The art of Italian cooking across borders
Food is one of the most tangible ways culture travels. Exchange students often bring their culinary traditions with them, turning shared meals into moments of cultural exchange.
-
Ta deg en lammebolle
Besøket risikerer bakoversveis og hakeslepp. Ingen kan si nei takk til tre ulike retter laget av sesongens beste råvarer.
-
En kjærlighetserklæring til hyttekost
Ullsokker, frisk fjelluft og en gryte med real norsk husmannskost vil gjøre at både kropp og sjel finner ro.
-
Alternative proteiner – fra nisjesak til klimaløsningen
Alternative proteinkilder blir stadig mer populære som kjøttalternativ, men brukes fortsatt av en liten del av befolkningen. En gruppe studenter har derfor tatt saken i egne hender
-
En dose Napoli i Trondheim
Pizza slår aldri feil. Med noen enkle tips og litt innsats kan du lage kvalitetspizza hjemme på studenthybelen.