Nå kan du få plass i Sits styre
9. februar velger Velferdstinget inn to studenter i styret til Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim.
I prinsippet kan mannen og kvinnen i gaten søke. Likevel er det nok en student som blir valgt inn, i og med at styret i Sit etterspør to nye studentrepresentanter. Etter alle solemerker vil de som blir valgt inn være studenter ved en av utdanningsinstitusjonene som faller innunder Sits omland. Det er NTNUs campuser i Gjøvik, Ålesund og Trondheim, BI Trondheim, Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning eller fagskolene i Trondheim.
– Ekstra givende
En som snart går inn i sitt andre år i styret er Marius Clem (24). Han trekker fram muligheten til å påvirke Sits tilbud, tale studentenes sak og utgjøre en forskjell for studenter i Gjøvik, Ålesund og Trondheim, som tre gode grunner til å gå inn Sits styre.
– Det å gjøre en jobb for å bedre hverdagen til studenter har vært ekstra givende nå under pandemien, forteller han.
Verdifull erfaring
Videre trekker han frem erfaring på et personlig plan som en gevinst. Selv sier han at året i styret har gitt ham innsikt i styrevirksomhet, organisasjonsstruktur og bedret evnen til å ikke la egne syn farge vedtakene de fatter, men gjenspeile studentenes samlede mening.
– Året har også gitt meg et større innblikk i hvordan styrevirksomhet fungerer i en stor organisasjon. Vi er et sammensatt styre. Stort sprik i alder og livssituasjon gir verdifulle perspektiver på saker, forklarer Clem.
Foruten studenter er det styremedlemmer i arbeid fra de fleste aldersgrupper, og styremøtene gjennomføres med representanter fra Sit-administrasjonen.
LES OGSÅ: Inviterte innleder siktet for hallikvirksomhet til Samfundsmøte - opplyste ikke om siktelsen
Arbeid for studentvelferden
Nettopp det å arbeide for studentvelferden er essensen i vervet. Her trekker han fram det å være «ute blant studentene» som svært viktig, selv om det ikke har latt seg gjøre i hans styretid (april 2020 til dags dato journ.anm.) Helst vil han være ute blant studentene, der det er lettere å prate med dem.
– Men pandemien tvinger fortsatt fram andre løsninger. Det å bruke kanalene i sosiale medier, digitale løsninger og følge med i mediebildet er blitt enda viktigere, utdyper han.
LES OGSÅ: – Noe av det verste som finnes er snobberi rundt vin. Det er råtne druer, liksom.
Digital hverdag som styremedlem
I likhet med resten av Norge, stengte Sits styre ned og gikk over til virtuelle løsninger. Clem beskriver et styre som har vært tilpasningsdyktige i det som har vært en vanskelig tid. Samtidig ser han fram til en fysisk hverdag som styremedlem, når enn den måtte komme.
– I likhet med resten av Sit har styret vært flinke til å løse utfordringer knyttet til pandemien, understreker han.
Likevel er han klar på at en fysisk styrehverdag vil være langt bedre. Spesielt de uformelle situasjonene som oppstår før og etter styremøter og i andre sammenhenger knyttet til styret synes han har manglet.
– Så håper vi selvfølgelig på å kunne ha fysiske møter igjen, besøke campus og snakke mer direkte med studentene, samt få tilbake litt av den uformelle kommunikasjonen, avsluttet han.
LES OGSÅ: Svenskt universitet vil kameraovervåke studentene under eksamen