Medisinsk teknisk forskningssenter, Øya

To smittetilfeller ved fakultet for Medisin og Helsevitenskap

To studenter har fått påvist smitte og over 200 er satt i karantene ved fakultet for medisin og helsevitenskap. Nå planlegger NTNU å gjennomføre flere eksamener som hjemmeeksamen.

Publisert Sist oppdatert

(Saken er oppdatert.)

Mandag ble det påvist tre nye tilfeller av Covid-19-smitte blant studenter ved NTNU i Trondheim. NTNU skrev på Innsida, universitetets internsider, at en av disse er student ved Fakultet for Medisin og Helsevitenskap. Videre ble det informert om at vedkommende skal ha deltatt på forelesninger, og at smittesporing er derfor satt i verk. Kommunikasjonssjef Harry Tiller i Trondheim Kommune forteller at rundt 220 studenter ved fakultetet er satt i karantene.

Onsdag ble en ny student ved fakultetet bekreftet smittet. Begge har vært i karantene siden det første smittetilfellet ble kjent mandag.

Tiller forteller at det foregår et omfattende sporingsarbeid blant de smittedes nærkontakter for å kartlegge om noen av disse kan ha vært i jobb i helsetjenesten. Han vet ikke om studentene har hatt eller skal ha praksis, men forteller at flere av dem har deltidsjobber ved siden av studiet.

Ingen smittet på campus

Prodekan for utdanning Toril Forbord ved MH

Prodekan for utdanning Toril Forbord ved fakultet for Medisin og Helsevitenskap forteller at det etter deres kjennskap ikke er noen av de smittede som har blitt smittet på campus. Av hensyn til personvern kan hun ikke kommentere hvilket studieprogram det er smitte ved, men sier at det gjelder et program på Campus Øya.

Videre opplyser Forbord at det nå vil legges til rette for de som er syke eller i karantene med digital undervisning, men at dette ikke nødvendigvis gjelder hele Campus Øya.

Forbord forteller videre at studentene har hatt stor forståelse for tiltakene som er satt i gang.

— Jeg vil gjerne skryte av studentene våre. De har vært flittige til å sjekke inn via QR-kode-systemet. Det gjør smittesporingsarbeidet lettere og mer effektivt, forteller Forbod.

Tiller er også fornøyd med studentenes innsats.

— Vi opplever at NTNU, studenter og linjeforeninger jobber så godt de kan med dette. Samarbeidet med NTNU er svært god, sier Tiller.

LES OGSÅ: Her er vinneren av Studentenes fredspris 2021

Antall skoleeksamener reduseres

Torsdag opplyser prorektor for utdanning Marit Reitan ved NTNU på Innsida at de nå ser en betydelig nedgang i antall planlagte skoleeksamener. Dette skjer i etterkant av at NTNU oppfordret til hjemmeeksamen i fag hvor det er faglig forsvarlig og praktisk mulig.

Reitan skriver at eksamen likevel kan bli stående som skoleeksamen dersom det er tilstrekkelig faglige grunner for dette, og det jobbes nå med å sikre at gjennomføringen av skoleeksamen blir så trygg som mulig. NTNU er blant annet i kontakt med AtB for å sikre et forsvarlig busstilbud til eksamenslokalet.

Dersom skoleeksamen blir avlyst som følge av nedstenging av eksamenslokalet vil det arrangeres ny eksamen i løpet av første uken i januar. For de som skulle være rammet av sykdom eller karantene under en skoleeksamen blir det aktuelt med kontinuasjonseksamen, og det vurderes nå om disse kan arrangeres tidligere enn vanlig, skriver Reitan.

Videre opplyser Reitan om at de har fått nye smittevernregler fra kommunen, og at det i starten av neste uke vil være på plass en oversikt over hvilke konsekvenser dette vil ha for eksamen. Dersom smittervernreglene skjerpes ytterligere mot slutten av semesteret er plan B å kun gjennomføre hjemme-eksamener så langt det lar seg gjøre.

LES OGSÅ: Ny milepæl for Samfundet-nybygg

Powered by Labrador CMS