Regnvær
Regnvær

Lyden av 2021, dag tre:

Godt og blandet på Byscenen

Forventningene til festivalkvelden da vi satte oss ned i salen hos Byscenen var store, og opplevelsen innfridde godt til tross for en liten dupp mot slutten.

Publisert Sist oppdatert

Det er tredje dag av Lyden av Trondheim 2021, og det har kribla lenge i kroppen etter en svært etterlengtet festivalopplevelse. Foruten at vi sitter på røde stoffstoler foran scenen og ikke kan reise oss uten munnbind, minner opplevelsen utrolig nok mye på en helt vanlig festivalkveld. Det er deilig.

Les også: Det var flere konserter på Lyden av 2021 denne dagen, blant annet Earth Moon Transit og Kings of the Valley

Endelig et norsk boyband!

Første band ut er Bodø-gutta i Regnvær, en gruppe tidlig i 20-årene som nylig flyttet til Trondheim for å satse på musikkarrieren. De åpner med å fortelle at deres siste planlagte konsert i Trondheim egentlig skulle finne sted 12. mars i fjor, men av åpenbare grunner ble den utsatt. Nå er de endelig tilbake på en trøndersk scene, og det er ikke vanskelig å se at de har gledet seg. Sin unge alder til tross er ikke disse gutta nybegynnere. Med flere hundretusentalls streams på Spotify, og flere år bak seg som aktivt band, er ikke forventningene lave.

Og jammen klarer Regnvær å møte forventningene! Et så fullført boyband, fulle av energi og ungdommelig sjarm, har vi ikke hørt på mange år. Assosiasjonene går rett til 1990-tallets amerikanske boyband, kanskje mest på grunn av sine romantiske sangtekster, men også for deres harmoniske koring og muntre melodier.

Gruppa åpner med «Gata» fra deres debut-EP Våken Hele Sommeren fra 2019, og beskrivelsene av ungdomsforelskelse fremføres med den største innlevelse. Det som likevel sørger for at hjertet smelter er jo selvfølgelig sangtekstene på Bodø-dialekt. Med låter som «Aurora» og «Danser» viser bandet at de følger en tydelig rød tråd gjennom hele settet. Det er en talentfull gjeng som står på scenen, med fine vokaler og catchy pop.

Det hele ender opp dessverre hakket for sukkersøtt for vår del, men man skal ikke kimse av et ekte norsk boyband. Siste låt ut, «Høyere», minner faktisk om noe som kan kalles allsang inne på Byscenen. Det er derfor tydelig at publikummet har latt seg sjarmere av Regnvær i kveld.

Trondheim var vert for flere konserter denne uka: Sterk åpning av Only Connect 2021

Regnvær
Regnvær

En liten kruttønne med bein i nesa

Andre konsert for kvelden er Isabelle Eberdean fra Jazzlinja i Trondheim, som er klar for å gjøre sitt inntog på den norske RnB-scenen. Med seg på scenen har hun et orkester av et band, men etter et par oppvarmingslåter beviser den lille kruttønna at det ikke er tvil om hvem som fortjener spotlighten på scenen ikveld.

Eberdean kaster ikke bort noe tid etter den vel lange pausen etter Regnvær, og setter i gang med den nylig lanserte singelen «Inner Thoughts». Selv om hun allerede her har holdningen og karismaen til å fange publikum, får man følelsen av at hun holder litt tilbake vokalmessig. Rappingen på førstelåta faller også litt flatt, og hun drukner til tider i lyden av bandet.

Det tar derimot ikke lang tid før vi virkelig får høre hva Eberdean har å by på. Etter et par låter til for å varme opp stemmen og bli kjent med scenen og publikumet, kjører hun på med «In the need of love» med klokkeren og kraftig vokal. Til og med rappen fungerer her. Kanskje handlet det bare om å bli ordentlig varm i trøya?

Fikk du med deg denne? Spotify har stor makt over dine lyttervaner

I en kort pause forteller hun publikum hvor godt det er å være tilbake å spille foran folk etter nesten et halvt år borte fra scenen. «Å spille for 100 mennesker nå er nesten som å spille for 1000 mennesker for oss,» sier hun med et smil. Hun viser også denne takknemligheten gjennom hvor mye hun ser ut til å kose seg på scenen, en stemning som lett farger av på oss i publikum.

Siste halvdel av konserten har Eberdean publikum i sin hule hånd, og det er ikke tvil om at folk forlater Byscenen med navnet «Isabelle Eberdean» lingrende på leppene. Med både fløytespill, rap og skyhøye toner viser gladjenta hva hun er god for, og etterlater oss lengtende og nysgjerrig på mer. Selv om hun kanskje enda går litt som oppvarmingsartist, er det ingen tvil om at med litt raffinering og erfaring er det god sjanse for at Trondheims-jenta kan nå langt.

Flere musikkanmeldelser fra UD: En oppvisning i opptreden på Dokkhuset

Isabelle Eberdean (midten)
Isabelle Eberdean (midten)

Nedstrippet popstjerne

Siste kvinne på Byscenen for i kveld er Amanda Tenfjord, og forventningene til den sunnmørske popstjernen er høye. Hun har imponert med radiohit etter radiohit siden 2018, og er for tida bosatt i Trondheim som medisinstudent. I kveld er det en overraskelse at Tenfjord og bandet har bestemt seg for en helaften med akustiske låter.

Det hele starter ganske bra når Amanda Tenfjord i de første par låtene deler sin fantastiske og upåklagelige vokal. Med sitt jordnære og ydmyke vesen sjarmerer hun publikum. Bandet bidrar også til en fløyelsmyk og mild atmosfære. Det som spesielt imponerer er supplementet av cello i bandet, som sørger for en majestetisk og følsom opplevelse.

Anmeldelse: Xalomon – SLIMO

Låta «First Impression» er nøktern og nedpå, det samme er radiohiten «As If», som forsikrer oss i publikum om at et nedstrippet og ektefølt lydbilde kler Amanda Tenfjord godt.

Det som dessverre følger med den akustiske fremførelsen er at det etter et par låter går over til å bli noe kjedelig. Tenfjord og bandet skal ha skryt ha for å by på et konsertkonsept som trolig ikke ville fungert i en vanlig festivalsetting, men som i koronatider kan slå an. Men selv om det er fint å lytte til de opprinnelig energiske poplåtene i et nytt format, glir det etter hvert over i en mer depressiv opplevelse.

Tenfjord avslutter med låta «Pressure», som fungerer fint for å avrunde kvelden. Som kontrast til tidligere konserter denne aftenen, sikrer Amanda Tenfjord en myk avslutning på tredje festivaldag av Lyden av 2021. Til tross for noen blandede følelser mot slutten ga konsertrekka på Byscenen en veldig god opplevelse alt i alt.

Mer musikk fra UD finner du her!

Amanda Tenfjord
Amanda Tenfjord