<b>SELVSIKKERT:</b> “Get ready for the greatest show on Earth” ljomer gjennom lokalet før Tora begynner å spille.
SELVSIKKERT: “Get ready for the greatest show on Earth” ljomer gjennom lokalet før Tora begynner å spille.

Bluesrock en sen høstkveld

Tora leverte på Lokal bar.

Publisert Sist oppdatert

Artisten Tora sto for å avslutte konsertene på Feminalen 2020 og energi var det absolutt ikke mangel på.

<b>KRAFTFULL: </b>Det manglet ikke energi når Tora sto på scenen for å avslutte Feminalen 2020.
KRAFTFULL: Det manglet ikke energi når Tora sto på scenen for å avslutte Feminalen 2020.

Konserten starter rett på sak med en introduksjon over lydanlegget, der forskjellige lydopptak samt en hovedstemme introduserer artisten. Bandet setter lista høyt for sin egen del i det det ljomer gjennom lokalet: “Get ready for the greatest show on Earth”. Selvsikkert og rett på sak. Klarer Tora å leve opp til dette da?

LES OGSÅ: Mannlige artisters oppgjør med maskulinitet

Første låt braker løs og det låter meget bra. Sjangermessig befinner vi oss i blues-land samtidig som mange av låtene har klare pop-assosiasjoner, men da med gitarakkompagnement og rocka stemning. Tematisk handler låtene stort sett om begjær, forholdsdynamikk og om å “fly free” slik også blant annet Lynyrd Skynyrd synger om i sin tidløse klassiker “free bird” fra 1973, slik som også 99 prosent av blues-rock band pleier å gjøre. Det er med andre ord ingen tvil om hvor røttene stammer fra når man hører på tekstene og det generelle uttrykket. Men det er en forskjell, det hele blir levert av ei dame fra Nord-Trøndelag, og med en attitude man sjeldent ser på denne måten.

Rockeklisjeér er det ikke mangel på, men Tora klarer likevel å skape nok egenart til å fenge på egenhånd. Med glimt i øyet og med smil om munnen tar hun oss gjennom sine dating-erfaringer med gitaren i hånda, der soloene samt kompet fra resten av bandet er av høyt nivå.

LES OGSÅ: En tur til Nashvillle

Den gjennomgående estetikken kan dog bli noe ensformig i lengden. For det er mye sex og rock’n roll her, og det er generelt sett veldig god stemning. Settlista kan bli noe ensformig til tider og dette drar opplevelsen noe ned. Samtidig skal man ikke kimse av et rockeshow av dette kaliberet da man sjeldent får servert så mange catchy låter og gitarsoloer på en og samme kveld.