Samfundet åpner igjen

...men bare for medlemmer.

Publisert Sist oppdatert

Mens nye studenter og faddergrupper ble prioritert under fadderuka, åpner Samfundet nå for øvrige medlemmer. Fra mandag ettermiddag er det dermed fritt fram å ta seg en kopp kaffe eller en øl i Edgar, Lyche eller Daglighallen.

— Det har vært utrolig kjekt å se folk i lokalene våre igjen under fadderuka. Det har gått utrolig fint og folk har respektert reglene, sier samfundetleder Karen Mjør.

Når Samfundet nå åpner for medlemmer igjen er det fremdeles med soneinndeling og begrensninger på antall personer i hvert lokale. Gamle medlemmer vil kunne merke noen endringer i driften av Huset. Blant annet er det vanligvis stappfulle dansegulvet i Bodegaen byttet ut med sitteplasser og det vil bli bordservering i de fleste lokaler.

LES OGSÅ: Nå kan du teste deg på campus

<b>SONER: </b>Samfundet er inndelt i fem ulike soner.
SONER: Samfundet er inndelt i fem ulike soner.

Må booke plass

I tillegg vil det være nødvendig å booke plass dersom du skal innom Samfundet i helgene. Booking av plass vil være gratis, men er nødvendig for å kunne bedrive smittesporing. For arrangementer må man også bestille billetter eller booke seg plass.

— I ukedagene er det bare å ta seg en kaffe i Edgar, men i helgene må man reservere plass, forteller Mjør.

Åpningen gjelder bare for medlemmer av Studentersamfundet, men Mjør håper dette også kan være et insentiv for å skaffe medlemskap.

— Ikke-medlemmer vil ikke ha tilgang til Samfundet, men det betyr at det er en enda bedre grunn til å skaffe seg medlemskap i år. Vi har mange spennende arrangementer planlagt utover i semesteret.

LES OGSÅ: Med Samfundet på CVen

Samfundsmøtene er tilbake

<b>SAMFUNDSMØTENE SNART TILBAKE: </b>Samfundetleder Karen Mjør gleder seg til semesterets første Samfundsmøte som leder.
SAMFUNDSMØTENE SNART TILBAKE: Samfundetleder Karen Mjør gleder seg til semesterets første Samfundsmøte som leder.

Som Under Dusken tildliger har skrevet, er Onsdagsdebattene tilbake på programmet med debatten «Gratis kollektivtransport» onsdag 26. august. Den kommende helga er det også duket for årets første Samfundsmøte: «Psykedelia».

— Vi gleder oss! Det er lenge siden sist Samfundsmøte nå, sier Mjør.

Samfundsmøtene, som også er Studentersamfundets høyeste organ, vil i likhet med andre soner på huset ha et maksimal kapasitet på 200 personer. Mjør forteller at det har vært jobbet med å finne en løsning på hvordan man skal kunne gjennomføre resolusjonsforslag og andre saker som krever avstemning.

— Den løsningen vi har kommet fram til nå er at vi kommer til å reservere flere lokaler til de Samfundsmøtene hvor avstemning blir aktuelt, slik at flere kan delta.

Både Samfundsmøtene og onsdagsdebattene vil som vanlig også bli streamet og lagt ut på nett, slik at det er mulig å se arrangementene uten å være fysisk til stede.

LES OGSÅ: Nybygget i Elgeseter gate 10 får et historisk navn med feminint tilsnitt