Oppskrift: Biff stroganoff

Det enkle er ofte det beste. Nyt helgen med din helt egen biff stroganoff

Publisert Sist oppdatert

Gryteretter:

Gryteretter ser ofte vanskelige ut å lage, men man trenger ikke å være mesterkokk for å lage ei god gryte. Biff stroganoff tar mellom 20 til 30 minutter å lage og kan nytes med både potetstappe og tyttebærsyltetøy. Når man lager gryteretten, er det viktig å ikke ha for mye vann med buljongen, siden man vil da måtte koke vekk litt av vannet før man får den fyldige konsistensen på sausen man er ute etter.

For to porsjoner trenger du:

  • 300 gram stimlet biffkjøtt
  • 1 kjøttbuljongterning i 0,5 dl vann
  • 1 stk finhakket løk
  • 6 stk hakkede sjampinjonger
  • 1 spiseskje tomatpurré
  • 2 spisesjeer crème fraîche 35%
  • 1 teskje pepper
  • 1/2 teskje salt

Framgangsmåte:

  1. Stek strimlet biffkjøtt i smør eller matolje til det er brunt.
  2. Tilsett hakket løk og sjampinjong, og stek til løken er gylden.
  3. Hell over vann og kjøttbuljong.
  4. Tilsett crème fraîche og tomatpuré.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. La alt steke til sausen får en fyldig konsistens.