Studentkost

Veien til hjertet er gjennom magen

Imponer valentinsdeiten din med hjemmelagde brunostcookies.

Publisert

Ingredienser:

  • 150 g smør, romtemperert 
  • 140 g brunt sukker 
  • 140 g hvitt sukker 
  • 1 ts bakepulver 
  • 1/2 ts natron 
  • 1/2 ts salt 
  • 1 egg (eller 0,5 dl eplemost) 
  • 2 ts vaniljeekstrakt 
  • 300 g hvetemel 
  • 100 g mørk sjokolade i biter 
  • 100 g melkesjokolade i biter 
  • 100 g brunost i terninger flaksalt (valgfritt)

Brunost er én av Norges mest ikoniske matvarer. Denne søte, karamelliserte osten har en unik smak og tekstur som skiller den fra andre oster. Laget av myse, melk og fløte, får brunost sin karakteristiske farge og smak gjennom en spesiell karamelliseringsprosess. Osten kan dermed fungere i cookie lignende fudge, et godt tillegg til den klassiske sjokoladen. Oppskriften gir cirka 12–15 cookies.

BRUNT: Brunost, sjokolade og brunt sukker kan bare gi gode kombinasjoner.

Fremgangsmåte: 

1. Tilsett smeltet smør, brunt sukker og hvitt sukker i en miksebolle. Miks på høy hastighet i tre minutter. 

2.Tilsett egg (eller ½ dl eplemost), vaniljeekstrakt, bakepulver, natron og salt. Miks på høy hastighet i ett minutt. 

3. Tilsett alt hvetemelet og miks på lav hastighet til halvparten av melet er blandet inn. 

4.Tilsett terninger av brunost og sjokoladebiter. Fortsett å mikse på lav hastighet til alt melet er blandet inn. 

5. Dekk bollen med plastfolie og avkjøl deigen i kjøleskapet i minst én time. 

6. Forvarm ovnen til 175 grader. Legg bakepapir eller en silikonmatte på et bakebrett. 

7. Bruk en toppet spiseskje med deig og form til kuler. Fordel kulene på bakepapiret med litt mellomrom. 

8. Stek i 12–14 minutter. Dryss med flaksalt. La kakene avkjøles på bakebrettet til de er romtempererte.

Powered by Labrador CMS