
Studentkost
Lyche-følelsen hjemme
Gikk du glipp av «New Delhi Helg» på Lyche? Her er de indiske dessertene som et plaster på såret.
De fleste forbinder nok indisk mat med retter som tikka masala og butter chicken. Disse var selvfølgelig å få under New Delhi-helg på Lyche, men det var dessertene som virkelig både gledet og utfordret de besøkende.
Kulfi omtales ofte som en tradisjonell indisk iskrem. Grunningrediensene er melk og fløte som fryses, men i motsetning til norsk is så røres ikke Kulfi under nedfrysning. Dette gjør det til en drøm å lage hjemme, og man trenger ikke invistere i en egen maskin. Kulfi smakstilsettes med kardemomme og safran, noe som gir en unik smaksopplevelse. Det minner litt om lussekatter i isform, og er noe som absolutt bør prøves.
Kheer er en indisk risgrøt. Enkelt og greit er det ris kokt i melk og en god dose sukker. Det både lukter og smaker som en blanding av riskrem og risengrynsgrøt. For å heve retten enda et nivå kan man også lage en sprø topping Lyche kaller «crack».
Dersom du ønsker å ha din egen lille temahelg, så kan du følge disse oppskriftene. Det er disse oppskriftene kjøkkenet fulgte under New Delhi-helgen.
Kulfi

Slik gjør du:
1. Ha melk, fløte og kondensert melk i en kjele. La det småkoke til væsken er halvert. Det tar omtrent 30 minutter.
2. Knus kardemommekjernene. Hvis du vil gjøre det lille ekstra kan du også steke dem lett i en stekepanne. Dette bringer ut aroma.
3. Bland ut litt safran i 2 ss melk og ha det i kjelen og smak til med salt.
4. Ha blandingen i en form og frys.

«Crack»
Slik gjør du:
1. Smelt sukker og smør i en kjele og rør til blandingen får en lys karamellfarge.
2. Ha i krydder. Her skal du bare ha en liten klype, bortsett fra salt. Ha i en god klype salt.
3. Fordel utover en bakeplate og la det avkjøle.
4. Hakk opp og strø over dessertene.
Kheer med karamellisert sukker

Server rett fra fryseren, gjerne med «crack» på toppen.
Slik gjør du:
1. Bløtlegg ris i minst 30 minutter.

2. Kok opp melken.
3. Knus kardemommekjernene. Pass på at du ikke får med skall.
4. Ha ris og kardemomme i kjelen og la det småkoke i 45 minutter.
5. Ha sukker og 1 ts vann i en stekepanne og smelt.
Grøten er ferdig når den er fast i konsistensen.
Serveres kald med karamell og «crack».
LES OGSÅ: Burger og milkshake: kulinarisk kinoeventyr
Related articles
-
Burger og milkshake: kulinarisk kinoeventyr
Den beste måten å oppleve en film på er gjennom mat. Istedenfor å økonomisk ruinere deg på kulinarisk kino, vil disse rettene få din matglade motor til å brøle.
-
Matpakketipsene som gjør hverdagen litt hyggeligere
Det er på tide å legge den tørre brødskiven med svett gulost på hyllen.
-
Veien til hjertet er gjennom magen
Imponer valentinsdeiten din med hjemmelagde brunostcookies.
-
Veganuar for ikke-veganere
Det er mange gode grunner til å spise mindre kjøtt. Her er noen tips til hvordan du kan lage vegetar- og veganretter fulle av umami.
-
Rykende varme drikker som varmer sjelen
Kos deg litt ekstra med denne kurante kakaoen, lune latten og knakende gode kaffen.
-
Skummelt godt med gresskar- og søtpotetsuppe
Selv om oktober er over, så er gresskar fortsatt like godt.